ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeElektrische autoHoe kan ik mijn actieradius verbeteren?

Hoe kan ik mijn actieradius verbeteren?

Het aantal kilometers dat een elektrische auto kan rijden zonder te hoeven laden is afhankelijk van de auto, de accu, uw rijstijl en andere factoren. Toch zijn er verschillende manieren waarop u zelf het rijbereik van een elektrische auto kunt verbeteren. ActivLease geeft u 5 tips om het maximale aantal kilometers uit de accu te halen.

  1. Zet airco/verwarming uit

Bij normale buitentemperaturen heeft u niet altijd de airconditioning nodig. Zet deze uit, zodat uw elektrische auto energie bespaart. En rijdt u alleen? Dan is verkoeling of verwarming van de passagierskant natuurlijk niet nodig.

  1. Geen onnodige bagage

Bedenk van tevoren wat u nodig heeft op uw bestemming. Hoe minder bagage u meeneemt, hoe minder de auto wordt belast en hoe minder energie deze hoeft te verbruiken.

  1. Regeneratief remmen

Elektrische auto’s hebben in de meeste gevallen een systeem waarmee u energie terugwint bij het afremmen. In de zogenaamde recuperatiestand wordt de remenergie gebruikt om de batterij van de auto op te laden. Dit gebeurt zodra u u uw voet van het gaspedaal haalt. Dit zorgt ervoor dat u bijvoorbeeld in de stad een stuk zuiniger kunt rijden.

Regeneratief remmen

  1. Warmtepomp

De warmtepomp is een onmisbare optie voor een elektrische auto. Dit efficiënte pompsysteem gebruikt energie van de buitenlucht om het interieur te verwarmen. Op die manier wordt de accu minder belast en wordt de actieradius van uw auto geoptimaliseerd. De meeste elektrische auto's beschikken standaard al over een warmtepomp, in enkele gevallen is deze optioneel. Onze leaseadviseurs vertellen u graag of uw gewenste leaseauto wordt geleverd met een warmtepomp.

  1. Bandenspanning controleren

Controleer regelmatig uw bandenspanning. Dit heeft invloed op de wegligging en remkracht van uw auto. Een betere bandenspanning betekent efficiënter energieverbruik. Ook bij een elektrische auto!

Meer tips

Meer tips nodig om uw actieradius te verbeteren? Neem dan contact op met onze vriendelijke medewerkers. Zij hebben ervaring met elektrische auto's en vertellen u graag hoe u zoveel mogelijk kilometers kunt rijden zonder te laden.

Contact opnemenMeer over de actieradius

Andere veelgestelde vragen

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeElektrische autoHoe kan ik mijn actieradius verbeteren?