ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeElektrische autoWat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Voor automobilisten zijn spannende tijden aangebroken. De toekomst staat namelijk in het teken van elektrisch rijden. Dat is niet alleen razend interessant, het biedt u als zakelijk rijder ook fantastische voordelen. ActivLease is expert in elektrische auto's en vertelt u graag over de voordelen van elektrisch rijden.

Voordelen van elektrisch rijden

Voordelen elektrische auto

In de toekomst rijden we allemaal volledig elektrisch. Dat is het doel dat overheden en autofabrikanten wereldwijd proberen te realiseren. Elektrische auto's verbruiken namelijk geen druppel brandstof en stoten geen gram CO2 uit. Beter voor het klimaat dus. Maar er zijn nog veel meer voordelen, waar u als zakelijke rijder direct profijt van heeft.

Een nieuwe manier van rijden

Elektrische auto's introduceren een nieuwe manier van rijden die ideaal is voor woon-/werkverkeer. Ideaal omdat u niet meer hoeft te schakelen en kunt autorijden met één pedaal. In een heerlijk comfortabele, geluidloze auto. Zonder dat het ten koste gaat van de prestaties, want in een elektrische auto beschikt u direct over al het vermogen van de elektromotor. Dat zorgt ervoor dat ze razendsnel accelereren en een glimlach op uw gezicht toveren. Kortom; minder stress, meer rijplezier!

Lage bijtelling

Om iedereen in een elektrische auto te krijgen is wat hulp nodig. Dat heeft onze overheid begrepen. Daarom komen elektrische auto's in aanmerking voor de lagere 16 procent bijtelling. Bovendien hoeft u geen BPM of wegenbelasting te betalen en bent u minder geld kwijt aan onderhoud. Met een elektrische auto hoeft u immers niet langs de garage om bijvoorbeeld de olie te verversen.

Meer weten over de fiscale voordelen van elektrisch rijden? Lees dan onze blog, waarin we uitleggen hoe en voor welke kortingen, subsidies en andere voordelen u in aanmerking komt met een elektrische auto uit 2021, 2022 en daarna.

Fiscale voordelen

Altijd genoeg bereik

Wist u dat er 225.000 elektrische auto’s op de Nederlandse wegen rijden en er al 81.000 oplaadpunten zijn? Daarmee is ons land Europees koploper op het gebied van elektrisch rijden. Een elektrische auto kan tegenwoordig tot wel 600 kilometer elektrisch rijden en tot maar liefst 80% opladen in minder dan 30 minuten laadtijd.

Heeft u thuis of op kantoor nog geen laadpaal? Dan kunt u bij een van de 81.000 openbare punten laden, waarvan er meer dan 2.500 locaties langs de Nederlandse autosnelwegen te vinden zijn. Een laadpaal is zo gevonden via een app op uw smartphone of in Google Maps. Gaat u naar het buitenland? Dan kunt u gebruik maken van het Europese snellaad netwerk. Accu angst is dus verleden tijd!

Kortom, elektrisch rijden biedt vele voordelen:

 • Ideaal voor woon-/werkverkeer
 • Indrukwekkende prestaties
 • Slechts 16% bijtelling
 • Geen BPM/wegenbelasting
 • Lage onderhoudskosten
 • Moderne techniek
 • Steeds groter aanbod
 • Groeiend bereik en aantal laadpunten

Veelgehoorde bezwaren

Elektrische auto's zijn inmiddels niet meer weg te denken uit ons straatbeeld, maar bij veel bestuurders roept deze nieuwe manier van rijden nog vraagtekens op. Logisch natuurlijk. Een veelgehoord bezwaar is dat elektrische auto's een dure aanschafprijs/leaseprijs hebben. ActivLease heeft echter een groot aantal scherpe leaseaanbiedingen die betaalbaar elektrisch rijden mogelijk maken.

Andere vragen die we vaak voorbij zien komen: is een elektrische auto geschikt om mee op vakantie te gaan? Wat als ik halverwege mijn bestemming stil kom te staan? Hoe zit het met de reparatiekosten? En wat als de gunstige bijtellingsregels ineens veranderen? ActivLease is uw elektrisch lease expert. Wij zijn er om u een helpende hand te bieden en al uw zorgen over elektrisch rijden weg te nemen. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met een van onze vriendelijke adviseurs, zij zijn ervaringsexperts en staan u graag ter woord.

Contact opnemen Chat met ons

Bent u electric ready?

Natuurlijk heeft een elektrische auto leasen nog meer voordelen dan we hierboven genoemd hebben. Vaak hangt het af van uw persoonlijke situatie, rijgedrag en/of werkzaamheden hoezeer u hiervan profiteert. Bent u al electric ready? Wij bekijken uw huidige situatie en hoe u uw mobiliteit kunt elektrificeren.

Aanbod 16% bijtelling van ActivLease

Bent u ook zo enthousiast over elektrisch rijden? Bij ActivLease zijn we al jarenlang groot fan van elektrische auto's. Daarom heeft u bij ons toegang tot een enorm aanbod personenauto's en bedrijfswagens met nul emissie. Bekijk ze online en vraag een vrijblijvende leaseofferte aan.

Elektrische personenauto's Aanbod elektrische bedrijfswagens

Andere veelgestelde vragen

Waarom ActivLease
 • Merk onafhankelijk leasen
 • Transparant
 • Altijd een alternatief
 • Altijd de beste deal
 • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeElektrische autoWat zijn de voordelen van elektrisch rijden?