ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blog12% van de in Europa verkochte auto's is inmidd...

12% van de in Europa verkochte auto's is inmiddels volledig elektrisch

01-02-2023

12% van de in Europa verkochte auto's is inmiddels volledig elektrisch

Bijna alle grote autofabrikanten hebben zich voorgenomen om vanaf 2030 geen auto’s met verbrandingsmotoren meer te verkopen. Daarom worden er op constante basis elektrische modellen geïntroduceerd en krijgen bestaande modellen een elektrische uitvoering. Deze verandering is inmiddels ook goed terug te zien in de verkoopcijfers. Uit cijfers van Europese Branchevereniging ACEA blijkt dat in 2022 al 12,1% van de verkochte auto’s volledig elektrisch was. Dit is een flinke stijging ten opzichte van het jaar daarvoor!

28% meer elektrische auto’s verkocht

In totaal zijn er in de EU het afgelopen jaar zo’n 9,3 miljoen auto’s verkocht. Inmiddels heeft een groot gedeelte daarvan een accupakket en elektromotor aan boord. 22,6% van alle verkochte auto’s is nu een hybride, waar dit in 2021 nog 19,6% was. Plug-in hybrides zijn goed voor 9,4% van de totale verkoop. De grootste stijging was echter voor de volledig elektrische auto. Er zijn in 2022 ruim 1 miljoen EV’s verkocht. Dat is maar liefst een stijging van 28% ten opzichte van een jaar eerder! Inmiddels zijn elektrische auto’s dus goed voor 12% van het in totaal verkochte auto’s.

Elektrisch rijden ActivLease

Daling in verkoop van brandstofauto’s

De stijging in aantallen voor auto’s met een hybride aandrijving en volledig elektrische modellen gaat logischerwijs ten koste van auto’s met een conventionele benzine- of dieselmotor. Het aandeel van auto’s met alleen een benzinemotor liep terug van 40% in 2021 naar 36,4% in 2022. Ook de populariteit van auto’s op diesel blijft dalen en zakte terug van 19,6% naar 16,4%.

Zakelijk elektrisch leasen doet u bij ActivLease

De opmars van de volledig elektrische auto is dus duidelijk terug te zien in de verkoopcijfers. EV’s zijn dan ook erg aantrekkelijk om zakelijk te leasen dankzij het gunstige bijtellingstarief van 16%. Bent u al klaar om de overstap te maken naar elektrisch rijden? Bij ActivLease helpen we u graag op weg met een elektrische leaseauto met voldoende actieradius en de juiste laadpaal. Neem gerust een kijkje tussen onze snel leverbare modellen of neem contact op met een van onze lease adviseurs.

 

Bron: ACEA

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blog12% van de in Europa verkochte auto's is inmidd...