ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogAl 22.000 mensen hebben dit jaar subsidie voor...

Al 22.000 mensen hebben dit jaar subsidie voor hun elektrische auto gekregen

03-06-2022

Al 22.000 mensen hebben dit jaar subsidie voor hun elektrische auto gekregen

Maar liefst 22.000 aanvragen voor subsidie op een elektrische auto zijn goedgekeurd door de overheid dit jaar. Dat zijn er aanzienlijk meer dan vorig jaar, omdat een groter aantal mensen aanspraak kreeg op de 71 miljoen euro grote subsidiepot. U kon tot 3.350 euro krijgen voor de aanschaf van een nieuwe elektrische auto. Er zijn nog meer financiële voordelen als u nu een elektrische auto gaat leasen bij ActivLease, zoals bijvoorbeeld een lagere bijtelling.

“Ik zie dat deze regeling echt helpt om elektrisch rijden voor particulieren dichterbij te brengen”, vertelt staatssecretaris Vivianne Heijnen (via Autovisie).

Subsidie voor gebruikte elektrische auto beschikbaar

Wel meldt Heijnen erbij dat de subsidie voor nieuwe elektrische auto’s voor dit jaar op is. Als u een tweedehandse elektrische auto aanschaft komt u nog wel in aanmerking voor duizenden euro’s van de overheid. Onze vriendelijke medewerkers praten u graag bij, want de regeling geldt ook voor privé leaseauto’s. Er is nog ruim 3 miljoen euro subsidie over.

Elektrische modellen bij ActivLease

2023 subsidiepot bijgevuld

De regeling blijft doorgaan in de komende jaren met een steeds iets kleinere subsidiepot aan het begin van elk jaar. Voor 2023 staat er 67 miljoen euro gereserveerd voor particuliere elektrische autorijders. Wel wil de overheid nog meer aanvragen goedkeuren volgend jaar. U kunt dan tot maximaal 2.950 euro terugkrijgen als u een nieuwe elektrische auto koopt of gaat private leasen.

Elektrische occasion leasen via ActivLease

Interesse om dit jaar nog subsidie voor een tweedehands elektrische auto aan te vragen? ActivLease biedt ook occasionlease aan voor gebruikte elektrische modellen. Bekijk onze voorraad online, dan lopen onze vriendelijke medewerkers u door alle stappen heen.

Nog meer voordelen van elektrisch rijden

Naast private leasen is een elektrische auto operational leasen tevens zeer interessant, dankzij de lage 16% bijtelling dit jaar. Andere fiscale voordelen zijn van toepassing en bij ActivLease lopen wij u door alle voordelen van elektrische rijden, voor u een leasecontract afsluit. Doe ook mee aan de elektrische omslag!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogAl 22.000 mensen hebben dit jaar subsidie voor...