ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogAudi e-tron krijgt extra actieradius dankzij te...

Audi e-tron krijgt extra actieradius dankzij technische update

02-12-2019
Audi e-tron krijgt extra actieradius dankzij technische update

De e-tron was het eerste volledig elektrische model van Audi en het is inmiddels een populaire elektrische SUV. Audi geeft de e-tron nu een aantal technische verbeteringen mee. Dankzij aanpassingen aan de hardware en software van de auto krijgen nieuwe modellen er 25 kilometer actieradius bij (WLTP). Dit geldt voor zowel de e-tron 50 Quattro en de krachtigere e-tron 55 Quattro. Zonder dat we hier te maken hebben met echte vernieuwde modellen, zorgen deze aanpassingen er wel voor dat de e-trons nu respectievelijk 336 en 436 kilometer ver komen!

Een verbeterd remsysteem zorgt voor minder weerstand

Audi zegt dit extra bereik voor elkaar te hebben gekregen door aanpassingen aan het remsysteem te doen. De e-tron krijgt door dit vernieuwde remsysteem minder restrem-koppel. Of simpeler gezegd: het verminderd ongewenste wrijving tussen de remschijf en blokken. Dit soort frictie heeft namelijk invloed op het bereik, want hoe soepeler alles draait, hoe minder weerstand de elektromotoren krijgen. Ook heeft Audi de manier waarop de e-tron energie terugwint verbeterd.

Vernieuwde software gaat efficiënter om met energie

Hier houden de aanpassingen niet op. Zo is verder de softwarematige aansturing van de motoren aangepast en geoptimaliseerd. De motor op de vooras wordt nu sneller uitgeschakeld wanneer de e-tron op constante snelheid rijdt, zodat energie kan worden gespaard. Daarnaast is de koeling van het accupakket verbeterd, zodat deze op een efficiëntere manier stroom verbruikt om de accu’s op temperatuur te houden. Er zit dus flink wat werk in het bereiken van 25 kilometer extra actieradius!

Bij ActivLease heeft u keuze uit alle e-tron modellen

Volgend jaar kunnen we ook de Audi e-tron Sportback verwachten, welke meteen al is uitgerust met alle bovenstaande verbeteringen. Daarnaast profiteert dat model door zijn sportieve lijnen al van 10 kilometer extra bereik. Bij ActivLease heeft u keuze uit alle Audi e-tron uitvoeringen. Vraag gerust een vrijblijvende lease offerte aan bij onze vriendelijke medewerkers!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogAudi e-tron krijgt extra actieradius dankzij te...