ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogAudi zet de elektrificatie voort en toont Q4 Sp...

Audi zet de elektrificatie voort en toont Q4 Sportback e-tron concept

08-07-2020

Audi zet de elektrificatie voort en toont Q4 Sportback e-tron concept

Opnieuw kunnen we een volledig elektrische SUV toevoegen aan het lijstje van EV’s die volgend jaar moeten verschijnen. Audi heeft de conceptversie van de Q4 Sportback e-tron gepresenteerd. Dat is, niet geheel verrassend, een sportieve versie van de compacte SUV die Audi volgend jaar lanceert. Het is pas een studiemodel, maar de auto zal qua uiterlijk niet heel veel meer verandert zijn als hij uit de fabriek komt. ActivLease heeft voor u de eerste beelden en specificaties.

Audi Q4 e-tron met 500 kilometer actieradius

Doordat de Q4 e-tron veel stijlelementen van de gewone e-tron heeft, is direct te zien dat het om een elektrische Audi gaat. Het feit dat hij het kleinere broertje van de e-tron is wil niet zeggen dat hij minder ver komt op een acculading. De Q4 e-tron krijgt een 82 kWh accupakket waarmee een actieradius van 450 kilometer gehaald moet kunnen worden. De twee elektromotoren zijn samen goed voor 306 pk, waarmee een sprintje van 0 naar 100 in slechts 6,3 seconden mogelijk is. Er zal ook een versie met één elektromotor te leasen zijn die weliswaar iets minder vermogen krijgt, maar wel een actieradius van 500 kilometer moet kunnen halen.

Compact maar veel binnenruimte

Ondanks dat het om een compactere auto gaat, de Q4 e-tron is zo'n 30 centimeter korter dan de gewone e-tron,  belooft Audi vooral veel binnenruimte. Het interieur zou zelfs vergelijkbaar zijn met de grotere Q5. Dit is mede te danken aan de unieke eigenschappen van een elektrische auto. Een traditionele middentunnel ontbreekt bijvoorbeeld. In de middenconsole bevindt zich een 12,3 inch touchscreen, dat naar de bestuurder staat gericht. Achter het stuur vinden we de moderne Audi virtual cockpit, met een head-up display met augmented reality. Deze toepassing zagen we eerder al in de Volkswagen ID.3.

Met de Audi Q4 Sportback e-tron volop keuze in elektrische SUV’s

De Audi Q4 Sportback e-tron zal gebruik maken van hetzelfde MEB-platform als de Volkswagen ID.3 en ID.4, wat speciaal voor elektrische auto’s is ontwikkeld. De ID.4 is de elektrische SUV van Volkswagen, die eveneens volgend jaar moet verschijnen. De Q4 e-tron zal nog meer concurrentie krijgen, want ook de Tesla Model Y wordt in 2021 op de Nederlandse markt verwacht. Als expert op het gebied van elektrisch rijden, zijn al deze modellen natuurlijk alvast te reserveren bij ActivLease. Neem contact op met onze medewerkers en reserveer uw volgende elektrische leasewagen!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogAudi zet de elektrificatie voort en toont Q4 Sp...