ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogBestelauto van het jaar is voor het eerst elekt...

Bestelauto van het jaar is voor het eerst elektrisch

24-12-2020
Bestelauto van het jaar is voor het eerst elektrisch

De prijs voor International Van of the Year gaat voor het eerst naar een volledig elektrische bestelauto. Het gaat om drie verschillende modellen die technisch identiek zijn: de Peugeot e-Expert, Opel Vivaro-e en Citroën e-Jumpy. Een mooi moment, want het geeft aan dat elektrische bestelwagens steeds beter worden en breder geaccepteerd worden. Heeft u al gedacht aan overstappen naar volledig elektrisch? ActivLease is uw expert en helpt graag bij het maken van de juiste keuze.

Elektrische winnaar

Het is voor de 30ste keer dat de prijs voor International Van of the Year (IVOTY) wordt uitgereikt, maar voor het eerst is dus een volledig elektrisch model als winnaar uitgeroepen. Het gaat in feite om het drietal technisch verwante bestelbusjes van PSA Group, die met 131 punten de voorkeur kregen van de jury. De tweede én derde plek wordt ingenomen door Mercedes-Benz. De eSprinter, ook een elektrisch aangedreven model, ontving 55 punten gevolgd door de nieuwe Vito met 36 punten.

Niet heel anders dan dieselversie

De jury heeft mooie woorden voor de bedrijfswagens van Peugeot, Opel en Citroën: “Het zijn de eerste elektrische bestelwagens op de markt die in heel Europa worden verkocht met een actieradius van meer dan 300 kilometer”, zegt een van de juryleden. “Ze zijn stevig gebouwd met een goed rijgedrag en er is niet veel dat het rijgevoel scheidt van een dieselversie." Men noemt het een grote stap in het dichterbij brengen van het aanbod diesel en elektrisch. Pluspunten zijn daarnaast de capaciteit, oplaadmogelijkheden en de stille, soepele aandrijving.

International Van of the Year 2021

Aantrekkelijker om over te stappen

De nieuwe generatie emissievrije bestelauto’s maakt het voor ondernemers weer wat aantrekkelijker om over te stappen naar elektrisch rijden. Ze hebben immers dezelfde mogelijkheden en capaciteiten als de gewone brandstofmodellen. Bovendien zijn ze goedkoper in gebruik en onderhoud en kunnen ondernemers ook in 2021 rekenen op subsidies.

ActivLease is uw expert in elektrische bestelwagens

Bij ActivLease kunt u de elektrische Expert, Vivaro en Jumpy al voordelig leasen, net als de technisch identieke Toyota ProAce Electric. Als expert in elektrische bedrijfswagens kunnen wij alle uitvoeringen leveren en denken we graag met u mee over een geschikte configuratie en laadoplossing voor uw bestelauto. Eerst een proefrit maken? Ook dat kan. Neem dus gerust contact met ons op!

Bron: van-of-the-year.com

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogBestelauto van het jaar is voor het eerst elekt...