ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Bijtelling 2017: wat je moet weten als je volgend jaar een auto gaat leasen

27-09-2016

Bijtelling 2017: wat je moet weten als je volgend jaar een auto gaat leasen

Prinsjesdag is voorbij en er zijn veel veranderingen aangekondigd betreffende de belastingwetgeving voor auto’s. Niet in de laatste plaats moeten leaserijders volgend jaar rekening houden met wat veranderingen in de regels. Een leaseauto rijden wordt vanaf 2017 zeker interessanter, maar geldt dat ook voor elektrische auto’s, hybride auto’s en dieselauto’s? ActivLease vertelt u er alles over en u kunt altijd persoonlijk contact opnemen als u extra vragen heeft.

Bijtelling 2016

Het kabinet maakte eerder al bekend dat het de bijtellingsregels wil versimpelen. 2016 is wat dat betreft een tussenjaar en heeft nog 4 schalen, gebaseerd op de CO2-uitstoot die een auto per kilometer produceert. Onderstaande schalen zijn nu nog van toepassing:

 • 4% bijtelling – 0 gr/km
 • 15% bijtelling – 1-50 gr/km
 • 21% bijtelling – 51-106 gr/km
 • 25% bijtelling – 106+ gr/km

Deze bijtelling geldt voor alle auto’s die voor 1 januari 2017 op kenteken zijn geregistreerd. De bijtelling is dan geldig voor 60 maanden en kan niet veranderd worden aan de hand van nieuwe regels. Dat maakt met name het leasen van een hybride auto in 2016 nog extra goedkoop. Veel tussenschalen, waarin de hybrids meestal vallen, verdwijnen in 2017.

Bijtelling 2017

Vanaf 1 januari 2017 zijn 2 nieuwe bijtellingsschalen geldig voor alle nieuwe kentekenregistraties:

 • 4% bijtelling - 0 gr / km
 • 22% bijtelling – Alle auto’s die CO2 uitstoten

Een auto met traditionele aandrijving leasen wordt over het algemeen interessanter vanaf 2017. Een elektrische auto leasen blijft gepromoot worden door de overheid en hybride auto’s verliezen hun bijtellingsvoordeel. Wel blijven hybride auto’s korting behouden op de motorrijtuigenbelasting t/m 2020.

Veranderingen voor de leaserijder de komende jaren

De overheid wil de markt de komende jaren verder stabiliseren door de belastingverschillen tussen elektrische auto’s en standaard leaseauto’s te verkleinen. Uiteindelijk profiteert iedereen daarvan want de motorrijtuigenbelasting en bpm worden de komende jaren verlaagd. Oudere dieselauto’s zonder fabrieksfilter moeten daarentegen meer belasting betalen.

Heeft u interesse om een hybride auto te leasen? Wij adviseren met klem om nog in 2016 de aanschaf te maken vanwege de aanpassingen in de bijtelling. U hebt altijd toegang tot de ActivLease modellen via de voorraadmodule. En wilt u meer weten over de veranderingen voor leaserijders vanaf 2017? Vraag het ons gerust of vul uw vragen in bij uw leaseofferte aanvraag.

Waarom ActivLease
 • Merk onafhankelijk leasen
 • Transparant
 • Altijd een alternatief
 • Altijd de beste deal
 • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogBijtelling 2017: wat je moet weten als je volge...