ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Bloomberg: "elektrische auto al bijna net zo goedkoop als brandstof auto"

26-04-2019

Bloomberg: "elektrische auto al bijna net zo goedkoop als brandstof auto"

Elektrisch leasen wordt steeds voordeliger, dat is algemeen bekend. Maar uit nieuw onderzoek van Bloomberg blijkt dat het binnenkort goedkoper wordt om een elektrische auto te rijden dan een met een brandstofmotor! De nieuwsorganisatie zag de accuprijzen drastisch dalen de afgelopen jaren, terwijl de kosten om een brandstofauto te produceren juist stijgen. Bij ActivLease zijn we ontzettend blij met dit nieuws, al kan je nu al ongelofelijk voordelig een elektrische auto leasen en profiteren van de vriendelijke 4% bijtelling.

Accu’s worden steeds goedkoper

In 2015 bestond de elektrische autoprijs in Amerika nog voor 50% uit de accu. Sindsdien zijn accu’s compacter, lichter en veel goedkoper geworden. Bloomberg berekende dat een hedendaagse elektrische autoprijs nog voor 33% uit de accu bestaat. Die lijn blijft dalen en steeds sterker. Als de trend zich voortzet zal de accu nog maar een kleine 20% van de aanschafprijs van een elektrische auto zijn.

Brandstofauto’s stijgen in prijs

Ondertussen worden andere onderdelen van elektrische auto’s ook steeds voordeliger, doordat fabrikanten de productie opschroeven en korting op de grondstoffen kunnen bedingen. Aan de andere kant ziet Bloomberg juist dat brandstofauto’s eerder in prijs zullen stijgen in de nabije toekomst.

Ook dat heeft met het milieu te maken: emissieregels worden in Nederland en de rest van de westerse wereld steeds strenger. Traditionele autofabrikanten moeten daardoor duurder en onderdelen gebruiken om brandstofmotoren zo efficiënt mogelijk te laten draaien.

Tesla Model 3

Omslagpunt voor goedkoop elektrisch leasen komt sneller dichterbij

Bloomberg ziet het omslagpunt steeds dichterbij komen; ze noemen nu 2022 als het jaar dat grote elektrische auto’s goedkoper worden dan brandstofauto’s, voor de meeste Europeanen. Bij eerdere onderzoeken was dat nog 2026, maar de technologie gaat nu zo snel dat de prijzen enorm aan het dalen zijn.

Lease nu elektrisch bij ActivLease met 4% bijtelling!

In Nederland verschijnen steeds meer lager geprijsde elektrische auto’s op de markt. Bij ActivLease hebben wij meerdere leasetoppers voor scherpe maandprijzen, zoals de Tesla Model 3, Nissan Leaf, Hyundai KONA Electric en de Kia e-Niro. Bestel ze nu en rij binnenkort al in uw elektrische leaseauto. Dit jaar uw volledig elektrische auto registreren betekent bovendien met 4% bijtelling leasen. Sla uw slag en vraag een leaseofferte aan bij onze vriendelijke medewerkers!

Bron: Bloomberg

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogBloomberg: "elektrische auto al bijna net zo go...