ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogBMW i4 daagt Tesla uit met 600 km rijbereik

BMW i4 daagt Tesla uit met 600 km rijbereik

05-03-2020

BMW i4 daagt Tesla uit met 600 km rijbereik

Hoewel de auto eigenlijk officieel gepresenteerd zou worden op de geannuleerde Autosalon van Genève, heeft de BMW i4 nu een digitale première gekregen. Met de elektrische i4 zet BMW in 2021 de aanval in op de Tesla Model 3 en de Polestar 2. Aan het rijbereik zal het in elk geval niet liggen, want dat moet maar liefst 600 kilometer worden! ActivLease bekijkt wat opvalt bij deze nieuwe generatie BMW.

Een revolutie voor BMW

Met de BMW i4 wil het merk een grote inhaalslag maken op de concurrentie. Daarvoor is alles uit de kast gehaald. De vormgeving introduceert het volgende tijdperk in designtaal voor BMW. Op de motorkap van de auto zal bijvoorbeeld een nieuw logo te zien zijn. En dankzij de enorme BMW ‘nieren’ op de voorkant zal de i4 straks meteen opvallen. Omdat een elektrische auto geen grote luchtinlaat nodig heeft hij een dichte grille. Ook de nieuwe koplampen zijn erg opvallend. Wij zijn heel benieuwd of die ook de productieversie zullen halen. Over het hele oppervlak van de auto zijn weer blauwe details te zien, een terugkerend element bij elektrische BMW auto's.

Curved Display

Het interieur van de BMW i4 is bijzonder minimalistisch. Voor het eerst gebruikt BMW een langgerekt en gebogen scherm. Het ‘Curved Display’ zorgt ervoor dat alles wat in beeld is, gericht is op de bestuurder. In het filmpje hieronder zien we de eerste bewegende beelden van de BMW i4:

Prestaties van BMW M-niveau

De i4 heeft een 80 kWh accupakket, wat moet gaan zorgen voor een actieradius van zo’n 600 kilometer. Dat is meer dan de meeste elektrische auto’s op dit moment hebben! Het grote bereik is gelukkig niet ten koste gegaan van de prestaties, want die zijn niets minder dan indrukwekkend. In 4 seconden sprint de auto van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid is ruim 200 km/u. Het totale vermogen is maar liefst 530 pk.

De productie BMW i4 start in 2021

Al staat er nog steeds concept in de naam, de uiteindelijke i4 zal niet veel van dit model verschillen. BMW heeft ons met deze online onthulling in elk geval genoeg laten zien om naar uit te kijken. De prijzen en verschillende uitvoeringen zijn op dit moment nog niet bekend. Dit jaar zal eerst nog de elektrische iX3 verschijnen. Deze compacte SUV is bij ActivLease al te reserveren. Neem hiervoor gerust contact met ons op én blijf ons volgen voor al het nieuws over de nieuwe BMW i4!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogBMW i4 daagt Tesla uit met 600 km rijbereik