ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Chiptekorten: voorkom lang wachten met een elektrische auto uit onze voorraad

04-05-2021

Chiptekorten: voorkom lang wachten met een elektrische auto uit onze voorraad

Door de coronapandemie is de normaal gesproken zo goed geoliede autoproductie vertraging aan het oplopen. Dit komt door een wereldwijd tekort aan microchips. Deze worden naast dat ze in auto’s zitten gebruikt voor allerlei elektronica. Niemand wil natuurlijk extra lang op zijn nieuwe leaseauto hoeven wachten. Alleen dit jaar geldt immers nog de extra voordelige 12% bijtelling. Bij ActivLease is dit gelukkig ook niet nodig, dankzij onze voorraadauto’s en gereserveerde productieplekken.

Moderne auto’s zitten vol met microchips

In een moderne leaseauto zitten tal van computerchips. Deze zijn bijvoorbeeld voor het aansturen van het infotainmentsysteem of voor de adaptieve cruise control. Aan het begin van de pandemie is de vraag naar auto’s zo erg naar beneden bijgesteld, dat de beschikbare computerchips eerder gebruikt werden voor laptops, tablets en spelcomputers. Deze werden wel in grote getale aangeschaft vanwege massaal thuiswerkende werknemers. Nu blijkt echter dat de wereldwijde vraag naar auto’s sneller stijgt dan verwacht. Dat is natuurlijk goed nieuws, alleen kunnen chipfabrikanten niet direct de productie opschalen.

Skoda Enyaq

Voorraad voor levering in 2021

Om te zorgen dat u dit jaar nog met 12% bijtelling kunt rijden, hebben wij voldoende elektrische leaseauto’s op voorraad. Daaronder vallen ook de meest recente EV’s, zoals de Ford Mustang Mach-E en de Skoda Enyaq. Dankzij onze gegarandeerde productieplekken rijdt u deze zomer al in een nieuwe elektrische SUV rijden. Ook van de krachtige Volvo XC40 Recharge hebben wij nog voldoende voorraad.

Bij ActivLease staat u vooraan voor de nieuwste modellen

Ook recent aangekondigde modellen, zoals de Kia EV6, de IONIQ 5 en de Audi Q4 e-tron staan al bij ons op de radar. Deze modellen zijn sinds kort te bestellen en moeten nog voor het einde van het jaar worden geleverd. Dit zijn stuk voor stuk veelbelovende nieuwe EV’s, dus wees er snel bij om deze auto’s straks als eerste t leasen. ActivLease geeft u graag vrijblijvend advies. Bekijk hier onze voorraad aan elektrische modellen.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogChiptekorten: voorkom lang wachten met een elek...