ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDe Citroën C5 is terug met uniek ontwerp én kom...

De Citroën C5 is terug met uniek ontwerp én komt meteen als plug-in hybride

12-04-2021
De Citroën C5 is terug met uniek ontwerp én komt meteen als plug-in hybride

Citroën heeft de C5 eindelijk een volwaardige opvolger gegeven. Het nieuwe model heeft de naam C5 X gekregen. Citroën heeft al een lange historie met modelnamen met een X erin, maar in dit geval staat het voor crossover. Het nieuwe vlaggenschip van het Franse merk is qua design lastig in een hokje te plaatsen, want het is een erg eigenzinnige auto geworden die het beste uit verschillende werelden moet bieden. De C5 X is vanaf de tweede helft van dit jaar te leasen én krijgt meteen ook een plug-in hybride uitvoering.

Kruising tussen sedan, station en SUV

Het ontwerp van de C5 X is op z’n minst een gewaagde keuze te noemen. Niet in de eerste plaats omdat dit geen SUV is maar een klassieke D-segment auto. SUV’s zijn de laatste jaren enorm populair en Citroën heeft hiervoor ook al de C5 Aircross en de e-C4. De C5 X is daarnaast een soort kruising tussen een sedan, een stationwagen en een SUV. De X uit de naam is ook terug te zien in het ontwerp van de voorkant. Het front is duidelijk familie van de e-C4. De achterkant lijkt daarentegen meer op een stationwagen. Dit vertaalt zich ook in een grote bagageruimte van 545 liter. De Peugeot 508 heeft bijvoorbeeld 487 liter bagageruimte, terwijl die qua lengte vergelijkbaar is. De C5 X staat verder relatief hoog op de wielen, wat zorgt voor een fijne hoge instap.

Citroën C5

Volledig gericht op luxe en comfort

Binnenin de nieuwe C5 X staat comfort centraal. Citroën auto's van weleer staan bekend om hun comfortabele vering en bij de C5 X is dit helemaal terug. Standaard krijgt de auto het Advanced Comfort onderstel met zogenoemde Progressive Hydraulic Cushions. De PHEV uitvoering krijgt hier ook nog actieve dempers bij. Verder is er extra aandacht besteed aan goede zittingen. Op het dashboard prijkt een 12” touchscreen en een digitaal instrumentarium. Optioneel is de C5 X te leasen met Extended Head-up Display, wat relevante informatie als het ware op het wegdek voor de auto projecteert.

Citroën C5

Meteen ook te bestellen als plug-in hybride

Met de Citroën C5 X least u een luxe en comfortabele auto die zich qua uiterlijk niet laat verwarren met een ander model. De C5 X zal te leasen zijn met benzinemotor en als plug-in hybride. Deze krijgt dezelfde hybride aandrijflijn als de Peugeot 508, met 225 pk en kan 50 kilometer volledig elektrisch rijden.

Citroën C5 X vanaf de tweede helft van 2021 te leasen

Meer technische specificaties verschijnen samen met de prijzen in aanloop naar de introductie. Die staat gepland voor de tweede helft van dit jaar. Houdt ActivLease dus in de gaten voor het laatste nieuws over de Citroën C5 X!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDe Citroën C5 is terug met uniek ontwerp én kom...