ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDe Europese Unie wil in 2025 alle EV accupakket...

De Europese Unie wil in 2025 alle EV accupakketten zelf produceren

25-11-2020

De Europese Unie wil in 2025 alle EV accupakketten zelf produceren

Om de steeds verder groeiende aantal elektrische auto’s van krachtige accupakketten te voorzien, wil de Europese Unie aan de slag gaan om in de toekomst niet meer afhankelijk zijn van geïmporteerde batterijen. Dit heeft de vice president van de Europese Commissie, Maros Sefcovic, aangegeven in Brussel. Hij wil dat de EU in 2025 in staat is om zelf voldoende batterijen te kunnen produceren voor niet alleen de Europese EV’s, maar ook eventueel voor export.

Nu komt 80% van de batterijen uit China

Voor de accupakketten in elektrische auto’s, zoals de Tesla Model 3, zijn vele lithium ion batterijen tegelijk nodig. Op dit moment produceert China zo’n 80% van die batterijen, die het land exporteert naar onder andere Europa. Maar hier wil Europa dus snel iets aan veranderen, om niet meer alleen afhankelijk te zijn van China. Op dit moment worden er 15 grote fabrieken gebouwd voor batterijpakketten, in onder andere Zweden en Duitsland. Hierdoor moeten in 2025 batterijen kunnen worden geproduceerd voor op z’n minst 6 miljoen EV’s.

Het aantal auto's met accupakket aan boord blijft hard doorgroeien

Al deze fabrieken zullen echter niet genoeg zijn, want de Europese Commissie verwacht dat er in 2025 al 13 miljoen voertuigen met elektrische aandrijving op de Europese wegen zullen rondrijden. Dit gaat om zowel volledig elektrische auto’s als plug-in hybrides. Er zijn hierdoor nog genoeg investeringen nodig om ook daadwerkelijk zelfvoorzienend in accupakketten te worden en blijven.

Maak de stap naar de toekomst met ActivLease

Dat elektrisch rijden de toekomst is lijkt nu duidelijker dan ooit. De EU investeert volop in het zelf produceren van accu’s en ook de automerken zelf verduurzamen steeds meer hun productie. Zo worden de Volkswagen ID.3 en ID.4 bijvoorbeeld al volledig CO2 neutraal geproduceerd in Duitsland. Tesla bouwt, ook in Duitsland, aan een Gigafactory waar de nieuwe Model Y gebouwd zal gaan worden. Als u nog dit jaar zelf de overstap maakt naar elektrisch rijden, kunt u nog profiteren van de gunstige 8% bijtelling. Neem daarom gerust contact op met onze medewerkers of vraag meteen een vrijblijvende leaseofferte aan.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDe Europese Unie wil in 2025 alle EV accupakket...