ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDe Ford Focus krijgt een aangescherpt design en...

De Ford Focus krijgt een aangescherpt design en nieuw infotainment

De Ford Focus krijgt een aangescherpt design en nieuw infotainment

De huidige Ford Focus is alweer sinds 2018 op de markt en dus vond Ford het tijd voor een vernieuwingskuur. Naast het design is ook het infotainment van een upgrade voorzien, met een groter touchscreen en nieuwe software. Ook de Focus Wagon station uitvoering profiteert mee van alle updates. Deze krijgt bovendien een handige nieuwe functie in de bagageruimte. In het eerste kwartaal van 2022 moet de vernieuwde Ford Focus in Nederland te leasen zijn.

Vooral het front is aangepakt

Wat betreft het design bevinden de grootste veranderingen zich aan de voorkant van de Focus. Het Ford logo is van het randje van de motorkap naar de grille verhuisd. Die grille is nu uit een soort verticale lamellen opgebouwd. De auto krijgt een gemenere blik dankzij strakkere lijnen van de koplampen, die overigens standaard met adaptieve led techniek komen. Aan de achterkant heeft Ford minimale wijzigingen aangebracht, want alleen het ontwerp van de led verlichting is veranderd.

Meer scherm en minder knoppen

In het interieur valt vooral het grotere touchscreen op. Deze meet, afhankelijk van de gekozen uitvoering, nu 13,2 inch. Dit systeem draait nu op SYNC4, de nieuwste versie van Fords infotainmentsysteem. Hierdoor bevinden zich meer functies op het touchscreen, waardoor Ford het aantal knoppen in de middenconsole kon verminderen. De Focus Wagon heeft verder nog een handigheidje in de kofferbak. Er is een rechtopstaand hekje open te klappen, waardoor een gedeelte van de kofferbak afgeschermd wordt. Ideaal om bijvoorbeeld vieze schoenen in neer te zetten.

Ford Focus Wagon

Lease de nieuwe Ford Focus in 2022 bij ActivLease

De vernieuwde Ford Focus komt als Titanium, ST-Line of Active uitvoering. Naast gewone benzinemotoren is hij straks ook te leasen met een 125 pk of 155 pk sterke mild-hybride motor. Hierbij wordt de brandstofmotor ondersteund door een kleine elektromotor om zuiniger te rijden. Begin 2022 is de vernieuwde Ford Focus en Ford Focus Wagon te leasen. Tegen die tijd zal Ford ook de prijzen bekend maken. Wilt u voor die tijd al de huidige Ford Focus leasen? Daarvoor kunt u bij ons een vrijblijvende leaseofferte aanvragen!

Over de auteur
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDe Ford Focus krijgt een aangescherpt design en...