ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDe nieuwe Hyundai Kona wordt groter en ziet er...

De nieuwe Hyundai Kona wordt groter en ziet er radicaal anders uit

20-12-2022

De nieuwe Hyundai Kona wordt groter en ziet er radicaal anders uit

De Hyundai Kona Electric is nu zo’n 5 jaar op de markt en is voor het merk een schot in de roos gebleken. Het cross-over ontwerp, in combinatie met veel binnenruimte en een grote actieradius maakte de Kona een van de populairste elektrische leaseauto’s van de afgelopen jaren. De lat ligt dus hoog voor de tweede generatie en Hyundai pakt dan ook flink uit en gooit het design compleet op de schop. Naast een totaal nieuw design is de Kona ook behoorlijk gegroeid. ActivLease heeft de eerste details!

Een compleet nieuw design

De tweede generatie Hyundai Kona ziet er vanaf elke zijde heel anders uit. Aan de voorkant valt de doorlopende LED-strip als eerste op. De daadwerkelijke koplampen bevinden zich in de flanken en zijn onopvallend geplaatst. De Kona met verbrandingsmotor heeft sportieve luchtinlaten in de grille zitten, terwijl er bij de Kona Electric een soort pixel patroon in de grille is verwerkt. Aan de zijkant valt op dat de nieuwe Kona geen kunststof wielkasten meer heeft en we zien een grote diagonale vouw die doet denken aan de IONIQ 5. Aan de achterkant heeft de Kona vanaf nu ook een minimalistisch doorlopend achterlicht, waarbij de overige verlichting onopvallend in de hoeken is geplaatst.

Hyundai Kona, ActivLease

Groter en meer ruimte

De tweede generatie Kona is maar liefst 14 centimeter in de lengte gegroeid. Daarbij is ook de wielbasis met 6 centimeter verlengt, wat ook de ruimte in het interieur ten goede komt. Dat interieur heeft Hyundai trouwens ook helemaal nieuw, met een 2 aaneengeschakelde schermen en een strakker getekend dashboard.  

Hyundai Kona 2023 interieur

Nieuwe Hyundai KONA in 2023 te leasen bij ActivLease

Hyundai houd het voor nu nog even bij de onthulling van het nieuwe design, want alle technische specificaties worden nog achter de hand gehouden. Maar aangezien de eerste generatie Kona technisch vrijwel gelijk was aan de Kia e-Niro, kunnen we wellicht verwachten dat de nieuwe Kona veel gelijkenissen zal hebben met de nieuwe Niro EV. Van deze nieuwe Kia kunt u nu al onze EV TEST bekijken. De compleet nieuwe Hyundai Kona zal ergens in 2023 te leasen zijn. Voor alle elektrische auto’s die u direct zakelijk kunt leasen, kunt u een kijkje nemen bij onze voorraad.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDe nieuwe Hyundai Kona wordt groter en ziet er...