ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDefinitief: 5.000 euro subsidie bij koop of lea...

Definitief: 5.000 euro subsidie bij koop of lease elektrische bestelauto!

10-02-2021

Definitief: 5.000 euro subsidie bij koop of lease elektrische bestelauto!

Ondernemers kunnen vanaf volgende maand tot 5.000 euro subsidie krijgen bij het kopen of leasen van een elektrische bestelauto. De extra financiële ondersteuning is een mooi initiatief van de overheid om emissievrij rijden te stimuleren. Hierdoor wordt de keuze om over te stappen van een benzine- of dieselbus naar een schone bedrijfswagen weer een stuk makkelijker. Benieuwd hoe u in aanmerking komt voor de subsidie? ActivLease is expert in elektrische bedrijfswagens en helpt u graag verder.

Voorwaarden subsidie

Vanaf 15 maart kunnen ondernemers een subsidie aanvragen via de website van de RVO. Er zijn wel een paar voorwaarden om mee rekening te houden. Zoals eerder aangekondigd gaat het om 10 procent korting op de netto catalogusprijs van een emissieloze bestelbus, tot een maximum van 5.000 euro. Naast het kopen van een elektrische bedrijfsauto komt ook financial lease en operational lease in aanmerking voor de subsidie.

Welke bestelauto’s komen in aanmerking?

De Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) geldt voor alle nieuwe 100% elektrische bedrijfsauto’s in de categorie N1 of N2 tot een gewicht van 4.250 kg. Voor bedrijfsauto’s uit categorie N1 geldt ook een minimale catalogusprijs van 20.000 euro en een minimale actieradius van 100 km WLTP. Hieronder een paar van de bekendste elektrische bestelauto’s die in aanmerking komen voor de subsidie:

Bij ActivLease kunt u direct terecht voor het zakelijk kopen of leasen van bovenstaande modellen. Wij zijn expert in operational en financial lease met een groot aanbod elektrische bedrijfswagens. Wilt u weten welke bedrijfsauto’s nog meer in aanmerking komen voor de subsidie? Neem dan gerust even contact op met één onze leaseadviseurs.

Elektrische bedrijfsauto subsidie

Zero-emissiezones

De subsidie moet een springplank zijn op weg naar schoner logistiek vervoer. Het doel is om in 2025 minimaal 30 steden door heel Nederland op een duurzame manier te bevoorraden. Steeds meer steden hebben al aangekondigd een zero-emissiezone te hanteren waar Euro 4 busjes met uitlaatgassen niet meer welkom zijn. Alleen bestelwagens met een volledig elektrische aandrijving mogen in deze milieuzones rijden en bezorgen.

Elektrische bestelwagen leasen met subsidie bij ActivLease

Met de nieuwe vergoeding komt het leasen van een elektrische bestelbus sneller in het vizier. Op dit moment kunt u ook nog profiteren van fiscale voordelen zoals de milieu-investeringsaftrek (MIA), de kleinschaligheidsaftrek (KIA), een verlaagde bijtelling en gemeentelijke bijdragen. Heeft u nog vragen over de subsidie? Of wilt u gewoon eens weten of de overstap naar elektrisch rijden voor u interessant is? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDefinitief: 5.000 euro subsidie bij koop of lea...