ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDeze volledig elektrische, zelfrijdende crossov...

Deze volledig elektrische, zelfrijdende crossover van Nissan leest uw gedachten

31-03-2018

Deze volledig elektrische, zelfrijdende crossover van Nissan leest uw gedachten

Zelfrijdende auto’s die handelingen van de bestuurder overnemen zijn geen zeldzaamheid meer. Maar misschien gaat uw nieuwe leaseauto binnenkort nog een stapje verder. Als het aan Nissan ligt weten auto’s binnenkort ook wat we denken en voelen. Het Japanse merk komt namelijk met een slimme crossover die onze hersenen kan scannen. Lees er alles over bij ActivLease, is uw elektrische lease expert.

Nissan IMx KURO

De Nissan IMx KURO is een volledig elektrische en zelfrijdende crossover en de eerste auto die gebruik maakt van Nissans Brain-to-Vehicle-technologie (B2V). Dit systeem meet onze hersengolfactiviteit en kan daarop zijn gedrag in de autonome rijstand aanpassen. De leaserijder moet dan wel een apparaat dragen die de hersensignalen doorgeeft. Het systeem ziet vervolgens wanneer iemand zich ongemakkelijk voelt, kan reacties voorspellen en anticiperen op bewegingen, wat volgens Nissan zou leiden tot plezieriger en veiliger autorijden.

Kunstmatige intelligentie

Naast de B2V-technologie beschikt de IMx KURO over een toekomstige versie van Nissans ProPILOT. Bij het inschakelen van deze modus schuift het stuurwiel weg en kantelen de stoelen in comfortstand. De inzittenden kunnen dus volledig ontspannen terwijl de auto zelfstandig verder rijdt. Daarnaast is de IMx KURO uitgerust met kunstmatige intelligentie, waarmee de overige functies bediend kunnen worden met oogbewegingen en handgebaren.

Actieradius van 600 kilometer

Met de batterij van de Nissan IMx KURO is een actieradius haalbaar van meer dan 600 kilometer op een volle accu. Nissan heeft twee elektromotoren in de SUV geplaatst, die samen goed zijn voor meer dan 430 pk en een trekkracht van 700 Nm. Dankzij de grote batterijcapaciteit kan de auto zich aansluiten op een lokaal energienetwerk en elektriciteit terug leveren aan het net.

Elektrische Nissan leasen doet u bij ActivLease

De IMx verschijnt over een paar jaar op de markt, maar het is nog onbekend of het productiemodel daadwerkelijk beschikt over de B2V-technologie en de nieuwe generatie ProPILOT. Reeds verschillende fabrikanten zijn auto’s met zelfrijdende technologie aan het testen, waaronder Volvo en Tesla. Onlangs presenteerde Volkswagen de Vizzion, een autonome sedan die zelfs al geen stuur en gaspedalen meer nodig heeft. Meer weten over zelfrijdende auto’s? Houd dan de ActivLease nieuwspagina in de gaten.

Bron: Nissan

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDeze volledig elektrische, zelfrijdende crossov...