ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogDit jaar nog een 4% bijtelling auto leasen? Pro...

Dit jaar nog een 4% bijtelling auto leasen? Profiteer voor het te laat is!

19-09-2019

Dit jaar nog een 4% bijtelling auto leasen? Profiteer voor het te laat is!

De fiscale bijtelling voor elektrische auto’s gaat omhoog. Vanaf 2020 betaalt u geen 4 procent maar 8 procent bijtelling voor het privégebruik van een elektrische auto van de zaak. Dat is een verdubbeling in de bijtellingskosten. Wilt u nog zo voordelig mogelijk elektrisch rijden? Dan is het verstandig om nu de knoop door te hakken, want alleen dit jaar kunt u nog profiteren van de voordelig lage 4 procent bijtelling op een nieuwe leaseauto! Laat het voordeel niet door uw vingers glippen en vraag een leaseofferte aan bij ActivLease!

Bijtelling elektrische auto in 2020

Vanaf 1 januari 2020 gelden nieuwe belastingmaatregelen voor zakelijke rijders. Dat heeft gevolgen voor elektrische auto’s, die de overheid blijft stimuleren met een verlaagde fiscale bijtelling ten opzichte van gewone auto’s. De bijtelling wordt echter verdubbeld van 4% naar 8%, en ook het bedrag waarover u profiteert van de bijtellingskorting gaat veranderen. Nu is dat nog 50.000 euro van de catalogusprijs, straks geldt alleen de eerste 45.000 euro. Over het bedrag daarboven betaalt u dan de volle 22 procent bijtelling.

Hieronder is te zien wat u aan bijtelling bespaart als u vóór 2020 een Nissan LEAF, Tesla Model 3 of Jaguar I-Pace gaat leasen. We berekenen de netto bijtelling per maand op basis van dit jaar en vanaf 2020. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de belastingschijf van 38,10 procent.

Netto bijtelling p/m 2019 2020 Verschil
Nissan LEAF € 46,- € 92,- € 46,-
Tesla Model 3 € 62,- € 142,- € 80,-
Jaguar I-Pace € 220,- € 306,- € 86,-

4% bijtelling lease 2019

De laatste 4% auto’s, nu of nooit!

Als u er snel bij bent kunt u dus een forse stijging in de bijtellingskosten voorkomen! Die kans laat u toch niet door de vingers glippen? ActivLease heeft een beperkt aantal elektrische auto’s leverbaar in 2019 met 4 procent bijtelling. Dé mogelijkheid om nog jarenlang te profiteren van de laagste bijtellingscategorie op een elektrische Nissan, Tesla of ander model. Het gaat echter om de allerlaatste exemplaren, dus het is nu of nooit!

Bekijk ons overzicht 4% bijtelling auto’s die wij dit jaar kunnen leveren en vraag vandaag nog een vrijblijvende leaseofferte aan. Onze leaseadviseurs berekenen graag voor u een scherpe maandprijs en denken mee over de leaseauto die het beste bij u past.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDit jaar nog een 4% bijtelling auto leasen? Pro...