ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDit weten we al over de Lightyear 2 - de betaal...

Dit weten we al over de Lightyear 2 - de betaalbare Nederlandse zonneauto

05-01-2023

Dit weten we al over de Lightyear 2 - de betaalbare Nederlandse zonneauto

Lightyear heeft de wachtlijst geopend voor het reserveren van hun volgende model, de Lightyear 2. De Nederlandse maker van elektrische auto’s met zonnepanelen maakte eerder een hoop indruk met de Lightyear 0 – de meest aerodynamische productieauto ter wereld. Hun nieuwe creatie moet gebruik maken van dezelfde geavanceerde technologie en toch een stuk betaalbaarder zijn. ActivLease praat u alvast bij over de eerste Lightyear 2 details!

UPDATE: Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de bouw van de Lightyear 0 is failliet verklaard en de productie is stilgelegd. Het is nog niet bekend of er een doorstart komt en of de Lightyear 2 in productie gaat. Blijf onze website volgen voor meer informatie en updates!

Richtprijs van 40.000 euro

De eerste zonneauto van de Nederlanders, de Lightyear 0, rolt sinds kort uit de fabriek in Finland. Maar met een prijskaartje van 250.000 euro is die voor weinig mensen bereikbaar. Daar moet de Lightyear 2 verandering in brengen. Deze vijfpersoons sedan moet net zo glad en gestroomlijnd worden als zijn voorganger, maar dan met een richtprijs van minder dan 40.000 euro. Het ontwerp lijkt veel op dat van de Lightyear 0, zoals op de eerste beelden te zien is.

Lightyear 2

800 kilometer actieradius

De Lightyear 2 moet elektrisch autorijden bovendien wat makkelijker maken door af te rekenen met range anxiety, oftewel zorgen over de actieradius. Tussen laadbeurten door moet namelijk een afstand van wel 800 kilometer gehaald kunnen worden. Dat is meer dan een Tesla of Mercedes-Benz. Daar heeft de auto geen grote accu voor nodig, want door de aerodynamica gaat er minder energie verloren. De geïntegreerde zonnepanelen in het dak helpen natuurlijk ook. Volgens Lightyear hoeven bestuurders per jaar tot 3x minder vaak op te laden dan met andere elektrische auto’s.

Lightyear 0

De Lightyear 0 is op dit moment de meest gestroomlijnde auto die in productie is. ActivLease ging eerder op bezoek bij Lightyear om het prototype te bekijken, toen nog onder de naam Lightyear One.

Maak de elektrische overstap bij ActivLease

Meer informatie over de Lightyear 2 volgt in de zomer van dit jaar. Volgens Lightyear kan de productie van de auto eind 2025 beginnen. Voor alle andere elektrische auto’s en zakelijk leasen kunt u natuurlijk bij ActivLease terecht. Neem een kijkje in ons aanbod elektrische modellen waarbij u snel kunt instappen met slechts 16% bijtelling. Daarbij kunt u ook rekenen op advies in elke stap die komt kijken bij het overstappen naar duurzaam autorijden!

BronLightyear

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDit weten we al over de Lightyear 2 - de betaal...