ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDit zijn de eerste details van de elektrische M...

Dit zijn de eerste details van de elektrische Mini Countryman

05-04-2023
Dit zijn de eerste details van de elektrische Mini Countryman

Ook Mini gaat binnen een aantal jaar over op uitsluitend elektrische modellen. Natuurlijk is nu al de Mini Electric te leasen, maar de komende jaren komen daar verschillende EV modellen bij. Te beginnen met de elektrische variant van de nieuwe Countryman, het grootste model van Mini. Deze moet in 2024 verschijnen en Mini warmt nu al op met een aantal foto’s van het model in camouflage en de eerste technische details! Zo kunnen we een actieradius verwachten van maximaal 440 kilometer!

Het platform van de BMW iX1

De huidige generatie Countryman is ook al met een stekker te leasen, als plug-in hybride. De volgende generatie krijgt 2 volledig elektrische uitvoeringen. Daarvoor maakt Mini gebruik van het platform van de BMW iX1. Dit platform is vervolgens zo aangepast dat de Mini Countryman sportiever rijgedrag krijgt dan de iX1 en dat de kenmerkende wegligging en directe besturing behouden blijven.

Mini Countryman elektrisch 2024

Tot 440 kilometer actieradius

Er komen 2 elektrische uitvoeringen van de nieuwe Mini Countryman. De Countryman E, met een elektromotor voorin met 190 pk vermogen en de Countryman SE All4. Deze krijgt een extra elektromotor achterin en een totaal vermogen van 272 pk. Beide modellen krijgen het zelfde accupakket als de BMW iX1, van 64 kWh. Deze levert een actieradius op van respectievelijk 440 kilometer en 420 kilometer.

De grootste Mini ooit

Op de foto’s is nog weinig aan het design te zien, maar duidelijk is wel dat de Countryman flink gaat groeien. Om precies te zijn 13 centimeter in de lengte en 5,6 centimeter in de hoogte. Dit heeft te maken met de komst van de Mini Aceman, die in 2025 beschikbaar moet zijn en qua formaat tussen de Cooper hatchback en de Countryman in komt te staan.

Elektrische Mini leasen bij ActivLease

De productie van de nieuwe Mini Countryman moet in november van dit jaar van start gaan. De volledige onthulling kunnen we dus nog daarvoor verwachten. Wilt u nu al een elektrische Mini Cooper of een Countryman PHEV zakelijk leasen? Neem contact op met ActivLease voor de mogelijkheden!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDit zijn de eerste details van de elektrische M...