ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogEen nieuwe bedrijfswagen leasen: dit moet u weten

Een nieuwe bedrijfswagen leasen: dit moet u weten

14-04-2017
Een nieuwe bedrijfswagen leasen: dit moet u weten

Het bestellen van een nieuwe bedrijfswagen is een spannend moment. Het is het rijdende uithangbord van uw bedrijf waarin u vrijwel dagelijks te zien bent. Daarom is het belangrijk om een goede keuze te maken. Om te bepalen welke auto het beste bij u past, spelen een aantal zaken mee. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten bedrijfswagens en meerdere leasevormen. U kunt uw bestelauto onder meer financieel leasen en operationeel leasen. Ook zijn er diverse modellen verkrijgbaar met hoge kortingen in onze outlet. Bij ActivLease helpen wij u graag met het vinden van de ideale bedrijfswagen.

Een bedrijfsauto op maat

Het eerste dat u als zelfstandig ondernemer bepaalt is het type bedrijfsauto dat het beste aansluit op uw werkzaamheden. Bedrijfswagens komen in verschillende vormen en maten. Door te weten hoeveel ruimte u nodig heeft wordt uw zoektocht al een stuk makkelijker. In een Ford Transit met lengte 3, hoogte 2 (aangeduid als L3H2) kunt u bijvoorbeeld meer kwijt dan in hetzelfde model van lengte 1, hoogte 1 (L1H1).

Naast de afmetingen speelt de uitvoering van een bedrijfswagen een grote rol. Een gesloten bestelbus of dubbele cabine is voor loodgieters, elektriciëns en pakketbezorgers ideaal. Maar misschien heeft u voor uw werkzaamheden direct toegang nodig tot uw goederen. In dat geval is het leasen van een pick-up of chassis cabine het beste. Bij het vinden van de afmetingen en uitvoeringen die het beste passen bij uw werk helpen onze vriendelijke leaseprofessionals u graag op weg.

Brandstof

Daarnaast is het van belang om te weten welk soort brandstof u wil gebruiken. Een bedrijfswagen met dieselmotor beschikt over veel vermogen en trekkracht. Maar vandaag de dag gaan steeds meer automerken mee in de elektrische revolutie. Bij ActivLease zijn we zeer enthousiast over deze ontwikkeling. Dit heeft namelijk niet alleen invloed op personenauto’s, maar ook op bedrijfswagens. U kunt nu al een milieuvriendelijke bestelauto zonder uitstoot leasen. De Nissan E-NV200, Renault Kangoo Z.E. en de Citroën Berlingo Electric hebben een volledig elektrische motor met een ruime actieradius en zijn daardoor duurzaam, zuinig en stil.

Leasen voor startende ondernemers

Voor zzp-ers, mkb-ers en startende ondernemers is het goedkoper om een (tweedehands) bedrijfswagen te leasen in plaats van te kopen. Dat kan op verschillende manieren. Bij financial lease zorgt de leasemaatschappij voor de financiering. De auto komt vervolgens op uw balans te staan en u lost als economisch eigenaar een vast maandbedrag af. Daarnaast draagt u de verantwoordelijkheid voor het onderhoud en de verzekering. Het voordeel is dat u aan het einde van de looptijd juridisch eigenaar bent en een deel van de kosten kan aftrekken. De restwaarde kunt u vervolgens weer investeren in uw bedrijf.

Operationeel leasen is een soort huur. Hierbij worden alle zorgen uitbesteed aan de leasemaatschappij en bent u geen juridisch of economisch eigenaar van de bedrijfswagen. De kosten en het risico voor o.a. afschrijving, rente, reparatie, onderhoud en banden worden volledig uit handen genomen. Het enige dat u doet is gedurende de looptijd een vast maandbedrag betalen. Zo kunt u zich zorgeloos en volledig richten op uw werk.

fiat_ducato_activlease ford_transit_activlease renault_kangoo_ze_activlease nissan_nv200_activlease vw_transporter_activlease

Bedrijfswagen kort (short) leasen

Een andere interessante optie voor zelfstandig ondernemers is short lease. Hiermee krijgt u de beschikking over een bestelauto voor een korte periode van 3, 6 of 12 maanden. Dit kan een oplossing zijn bij het aannemen van een klus waarvoor u tijdelijk meer kilometers moet maken, of een project dat om een grotere bestelbus vraagt. Welke leasevorm u ook afsluit, bij ActivLease bent u altijd verzekerd van de beste voorwaarden.

Zelf leasetarief berekenen

Met onze financiële lease calculator heeft u de mogelijkheid om zelf het maandelijkse leasetarief te berekenen. Zodra u het juiste model en uitvoering heeft gevonden, geeft u de gewenste looptijd en slottermijn aan. Ook vult u de aanschafwaarde excl. BTW in en het bedrag dat u wilt aanbetalen aan de leverancier. Hiervoor kan ook het inruilbedrag voor uw huidige bedrijfswagen gebruikt worden. Op basis van deze gegevens is uw financiële leaseprijs snel te berekenen. Ook heeft ActivLease een online calculator waarmee u uw operationele lease bedrijfswagen zelf kunt samenstellen.

Bedrijfswagen uit voorraad leasen

Bij ActivLease kunt u een bedrijfswagen uit voorraad leasen. Dit zijn meestal nieuwe en oudere modellen die direct leverbaar zijn, zodat u als ondernemer binnen enkele weken al kunt rijden. Denk aan de Volkswagen Transporter, Ford Transit, Mercedes-Benz Vito en Fiat Ducato. Een voorraad bestelauto leasen biedt u als ondernemer een snelle, veilige oplossing. Bekijk ook onze actuele financial lease voorraad en leaseaanbiedingen voor alle bedrijfswagens.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogEen nieuwe bedrijfswagen leasen: dit moet u weten