ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogElektrische auto verkoop ziet grote stijging in...

Elektrische auto verkoop ziet grote stijging in Nederland

12-09-2017

Elektrische auto verkoop ziet grote stijging in Nederland

De verkoop van elektrische auto’s zat Q2 2017 stevig in de lift ten opzichte van een jaar geleden. Dat concludeert het ACEA, de European Automobile Manufacturers Association. Zij noteerden een fikse stijging op Europees niveau. Nederland droeg zijn steentje bij, er werden 4.240 elektrische auto’s verkocht in Q2. Dat is een stijging van meer dan 118 procent ten opzichte Q2 2016. In het eerste kwartaal was de groeiende verkoop nog zichtbaarder en liep de verkoop van stekkerauto’s voor met een uiterst indrukwekkende 168 procent. De verkoop van plug-in hybrids nam sterk af in ons land. ActivLease ontvangt ook meer leaseoffertes voor elektrische auto’s, wat uiterst voordelig is door een vriendelijke bijtelling in 2017. Steeds meer Nederlanders zijn klaar voor de elektrische omslag.

Europese verkoop elektrische auto’s

U kan de cijfers van het ACEA hier vinden. Volgens het onderzoek groeit de verkoop van elektrische auto’s in een groot deel van Europa. In de lidstaten van de Europese Unie werden samen 46.709 volledig elektrisch aangedreven auto’s verkocht in de eerste helft van 2017. In heel Europa steeg de teller naar 62.637 elektrische auto’s. Vorige jaar was dat in totaal 44.151 EV’s wat een stijging van 41,9 procent inhoudt.

Noorwegen staat aan de top van landen die elektrisch vervoer accepteert. Sinds 1 januari 2017 zijn er 14.786 EV’s verkocht in het noordelijke Europese land. Frankrijk en Duitsland volgen met een nog steeds niet onverdienstelijke 13.555 en 10.189 verkochte elektrische modellen. Om een voorbeeld te geven, de EV verkoop groeide in Duitsland met 133,9 procent aan de hand van dit resultaat.

elektrische auto laden

Verkoop hybrids daalt

Een interessante ontwikkeling is de dalende verkoop van hybrids in Nederland. Ten opzichte van 2016 ligt de verkoop 84 procent lager maar in andere Europese landen is de plug-in hybrid thans populairder aan het worden. De reden is de aanpassing in de vriendelijke bijtelling in ons land, die vooral nog toegepast kan worden op auto’s met volledig elektrische aandrijving.

Wees klaar voor elektrisch leasen

Deze nieuwe cijfers bewijzen dat elke maand meer Nederlanders nadenken over het gebruiken van duurzamer vervoer. ActivLease specialiseert zich in elektrische auto’s leasen en zag het afgelopen halfjaar meer leaseoffertes binnenkomen voor deze modellen. U kan onze voorraad modellen bekijken die allemaal in aanmerking komen voor de vriendelijke bijtelling van vier procent. ActivLease zorgt dat u snel kan rijden en kan profiteren van uw elektrische leaseauto. Om de elektrische omslag te vereenvoudigen kunnen wij ook helpen met het installeren van een laadstation op eigen terrein. Onze vriendelijke medewerkers helpen u nu graag verder met een elektrische auto leasen.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogElektrische auto verkoop ziet grote stijging in...