ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogEerste Fastned snellaadstations halen break-eve...

Eerste Fastned snellaadstations halen break-even punt

11-04-2017

Eerste Fastned snellaadstations halen break-even punt

Een belangrijke mijlpaal voor het snellaadnetwerk van Fastned. Twee laadstations hebben vorige maand voor het eerst break-even gedraaid. De operationele kosten voor deze twee Fastned-stations werden dus door de inkomsten gedekt. Fastned werkt sinds 5 jaar intensief aan het bouwen van een landelijk dekkend netwerk snellaadstations. Met de groei van het aantal laadstations en elektrische auto’s op de weg, nemen de kosten af en de inkomsten toe. ActivLease is uw leaseintermediair voor een elektrische auto leasen en kan ook een thuislaadstation installeren voor uw elektrische auto of plug-in hybrid.

Gesteund met 4% bijtelling

Fastned bouwt met de Nederlandse snellaadstations mee aan een Europees netwerk laadstations. Het wegennet wordt op die wijze klaargestoomd voor de elektrische revolutie, die reeds begonnen is in de autowereld. Steeds meer elektrische auto’s nemen delen aan het verkeer, met name in Nederland waar milieuvriendelijke auto’s gesteund worden met belastingvoordelen zoals een vriendelijke 4% bijtelling.

In maart behaalden twee Fastned snellaadstations voor het eerst het break-even punt. Operationele kosten zoals stroom, netaansluiting, onderhoud, licentiekosten en locatiehuur werden afgelopen maand compleet gedekt door de inkomsten. Fastned verwacht dat de komende maanden meer snellaadstations break-even zullen draaien.

Mijlpaal

Bart Lubbers, medeoprichter van Fastned, reageerde op het nieuws in een artikel van Duurzaam Bedrijfsleven. "Na vijf jaar investeren is het fantastisch om te zien dat de eerste stations nu break-even draaien. Dit is echt een mijlpaal. Het is de verdienste van het hele Fastned-team en de ruim 1.600 mensen die in een vroeg stadium hebben geïnvesteerd. De omzet bij alle stations groeit en het toenemende aantal elektrische auto's ondersteunt deze trend."

Fastned

Kosten dekken

Fastned faciliteert reeds 58 snellaadstations in Nederland. De intentie is om meer snellaadstations te bouwen op een vlot tempo. De capaciteit op de huidige locaties kan de komende jaren ook uitgebreid worden met betere laders. De volgende mijlpaal voor de onderneming is om de centrale kosten te dekken met de omzet. Meer snellaadstations drukken de centrale kosten eveneens en met de hoge verdiencapaciteit per station, kunnen de kosten in de toekomst volledig gedekt worden en lonkt winstgevendheid voor het snellaadnetwerk.

4% bijtelling elektrische auto leasen

Wilt u weten waar de dichtstbijzijnde laadstations in uw omgeving te vinden zijn? U kan deze informatie vinden op www.oplaadpalen.nl. U kan ook overwegen om een thuislaadstation te laten installeren bij uw woning, zodat u altijd kan vertrekken met een opgeladen auto. ActivLease is specialist op het gebied van elektrisch rijden. Bekijk onze voorraad elektrische auto’s die in aanmerking komen voor 4% bijtelling in 2017. Elektrisch rijden is de toekomst. Lease een elektrische auto nu het bijzonder voordelig is. Onze vriendelijke leaseprofessionals stellen een leaseofferte op.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogEerste Fastned snellaadstations halen break-eve...