ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogEerste reviews BMW iX3: een elektrische auto me...

Eerste reviews BMW iX3: een elektrische auto met het 'BMW-gevoel'

10-11-2020
Eerste reviews BMW iX3: een elektrische auto met het 'BMW-gevoel'

De BMW iX3 staat vanaf begin 2021 in de showroom en is al getest door Nederlandse autojournalisten. Goed nieuws voor iedereen die interesse heeft, want ze zijn erg te spreken over de elektrische variant van de bekende X3. De SUV voelt aan als een echte BMW, maar dan met alle positieve eigenschappen van een elektrische aandrijving. In de filmpjes hieronder wordt de auto uitgebreid besproken. Meer weten? U kan al een iX3 leaseofferte aanvragen bij ActivLease!

Vanafprijs omlaag

Wie een BMW X3 wil leasen kan voortaan kiezen uit drie smaken: een gewone brandstofmotor, een plug-in hybride of volledig elektrisch. En die laatste wordt een steeds aantrekkelijkere optie, want BMW heeft de iX3 vanafprijs fors omlaag gehaald van 71.000 euro naar 67.500 euro. En dat is ongeveer evenveel als een luxe uitgeruste X3 zonder stekker.

Elektrische auto met het ‘BMW-gevoel’

Autojournalist Werner Budding benadrukt dat de elektrisch aangedreven X3 echt een BMW-gevoel geeft en niet ineens aanvoelt als een compleet andere auto. Sterker nog, met zijn lichte maar nauwkeurige besturing betrekt de SUV de bestuurder bij het rijden. En dat maakt samen met de kracht van de elektromotor dat de BMW iX3 lekker sportief aanvoelt, zeker voor een wat groter en zwaarder model.

Snelladen en stroomverbruik

Vervolgens komen de oplaadmogelijkheden van de BMW iX3 aan bod. Zoals we mogen verwachten is hij op dat gebied helemaal up-to-date. De actieradius is door de WLTP vastgesteld op 460 km en als de accu leeg is kan deze thuis of bij een publiek laadpunt bijladen met 11 kW (3-fase). De auto is ook geschikt voor snelladen met maximaal 150 kW. De journalist is verder positief over het stroomverbruik van de iX3. We weten niet precies hoe er is gereden maar na de testrit komt hij uit op minder dan 20 kWh per 100 km, ongeveer hetzelfde als wat BMW zelf opgeeft.

Praktisch

Ook Autoblog is overwegend positief over de nieuwe BMW en noemt het ‘een heel praktische auto’. Er is bijvoorbeeld genoeg ruimte – met plek voor 510 liter bagage achterin - en niet onbelangrijk; de auto rijdt gewoon prettig. De iX3 heeft bovendien lekker veel vermogen. De elektromotor is maar liefst 286 pk sterk en levert 400 Nm koppel.

De journalist wijst er ook op dat de BMW iX3 is voorzien van blauwe highlights om aan te tonen dat het om de elektrisch aangedreven versie gaat. Wie dat maar niks vindt, kan er gewoon voor kiezen om ze weg te laten. Er is ook een optioneel Shadow Line Pack beschikbaar waarmee de grille en ruiten een glanzend zwarte omlijning krijgen.

BMW iX3 leasen met lage bijtelling? Bestellen kan nu al bij ActivLease

Meer weten over de BMW iX3? Vanaf eind januari staat hij al bij de dealer maar u kunt hem nu al bestellen met lage bijtelling bij ActivLease. U kunt kiezen uit de Executive of High Executive uitvoering en natuurlijk leveren wij ook alle opties die voor de iX3 beschikbaar zijn. Liever de reguliere X3 met hybride-, diesel- of benzinemotor? Bekijk hier ons volledige aanbod.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogEerste reviews BMW iX3: een elektrische auto me...