ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Elektrische auto haalt finish Dakar Rally

Elektrische auto haalt finish Dakar Rally

27-01-2017

Elektrische auto haalt finish Dakar Rally

Dankzij de snelle ontwikkeling van elektrische auto’s zien we ze niet alleen vaker in het straatbeeld verschijnen, maar vinden ze ook hun plek in de autosport. In navolging van de Formule E-klasse is nu ook in de rallysport geschiedenis geschreven. Voor het eerst heeft een volledig elektrische auto de gehele Dakar Rally uitgereden: de Acciona 100% EcoPowered.

Elektrische rally auto

Het team van Acciona verbruikte in tegenstelling tot andere deelnemers in de rally geen druppel brandstof en stootte geen gram CO2 uit. Coureurs Ariel Jatón en German Rolón reden in totaal 111 uur van start naar finish door Bolivia en Argentinië, vaak onder zware weersomstandigheden. Zo zwaar zelfs, dat een kwart van de deelnemers in dezelfde klasse de strijd moest staken. Het emissievrije voertuig van Acciona wist maar van geen opgeven en bereikte uiteindelijk als 53e de finish in Buenos Aires. Eerder ging het Spaanse team al de recordboeken in door met een elektrische auto een Dakar-stage uit te rijden.

Accupakket

Acciona beschikt met het vierwielaangedreven voertuig over een 250kW (340 pk) accupakket, zes snel ladende batterijen en een backup zonnepaneel met een capaciteit van 100 W. De EcoPowered is speciaal voor de 39e editie van de Dakar Rally uitgerust met een aangepast chassis, lichtere batterijen en betere tractie. Door de rally uit te rijden bewijst het team dat duurzame energie weldegelijk competitief kan zijn en levert het aandacht op voor het gevecht tegen klimaatverandering.

Electric GT

Na de oprichting van de Formule E en het succes in de koningsklasse van de rallysport zien we emissievrije auto’s ook bij andere racedisciplines debuteren. In augustus moet het Electric GT Championship van start gaan, een toernooi voor emissievrije raceauto’s. Coureurs rijden daar in een aangepaste versie van de Tesla Model S, de P100D. Onder andere Tom Coronel is verbonden met het kampioenschap. Het toernooi duurt zeven races lang, en doet locaties als Barcelona en de Duitse Nürburgring aan.

Elektrische auto leasen bij ActivLease

De elektrische revolutie duurt voort. In Nederland rijdt u voorlopig in een elektrische auto met een bijtelling van 4%. Bekijk onze volledige voorraad emissievrije leaseauto’s en vraag een offerte aan, of neem contact op met onze vriendelijke medewerkers voor vrijblijvend advies over elektrisch rijden.

Bron: Acciona

Relevante artikelen

Elektrische auto laadt 45 procent sneller met nieuwe laadstations

19-10-2018 | Het laden van een elektrische auto kan nog veel sneller, zo concludeert netbeheerd...

Lees verder

De beste verborgen Tesla features en hoe ze te vinden

19-10-2018 | Een elektrische auto van Tesla behoort tot de meest geavanceerde auto's die u kunt...

Lees verder

Getest: de Audi e-tron gaat op avontuur in de woestijn

17-10-2018 | Een elektrische auto is zeer geschikt om efficiënt en voordelig te rijden. Maar me...

Lees verder

De slimme rijtechnologie van de Kia e-Niro, zo werkt het

16-10-2018 | De Kia e-Niro is volgestopt met rijtechnologie waarmee u slimmer en zuiniger kunt...

Lees verder