ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogElektrische auto opladen in 5 minuten? BP regel...

Elektrische auto opladen in 5 minuten? BP regelt het vanaf 2021

09-08-2019

Elektrische auto opladen in 5 minuten? BP regelt het vanaf 2021

Niemand minder dan BP is van plan om het laden van een elektrische auto drastisch sneller te maken. In 2021 moet het niet meer dan 5 minuten kosten om een volle accu te krijgen. Ter vergelijking: een auto snelladen kost nu 30 tot 20 minuten als je hem vol wilt hebben. Het geheime wapen is een nieuw soort accu dat BP in samenwerking met het Israëlische bedrijf StoreDot ontwikkelt. De accu moet garant staan voor circa 400 kilometer op een volle lading. ActivLease biedt nu al elektrische auto’s aan met een nog grotere actieradius, zoals de Tesla Model 3, KONA Electric en de Kia e-Niro.

Veel rijplezier binnen 5 minuten

De Britse oliemaatschappij werkt al sinds 2018 samen met StoreDot. De 2 bedrijven beweren dat hun accu binnen 5 minuten opgeladen kan worden en dan tot wel 480 km rijplezier oplevert. Uiterst indrukwekkend!

De magie zit hem in de 7.000 kleine flashbatterijen die organische materialen gebruiken. Dat zorgt voor minder elektrische weerstand en daardoor kan de accu hogere spanningen aan. Oftewel, u hoeft langer te wachten bij de snellader.

“Ons doel is om in 2021 een batterij in een auto te hebben die volledig opgeladen kan worden in 5 minuten”, aldus David Eyton, hoofd technologie BP tegenover Bloomberg.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg.

Grote investering van Daimler

De eerste grote klant hebben BP en StoreDot al te pakken; Daimler investeerde recent 60 miljoen euro in het project. De accu wordt tevens aangeboden voor elektrische scooters en een prototype werd in juni door de oliemaatschappij getoond. Binnen 2 jaar moet de technologie klaar zijn voor auto’s.

Lease in 2019 elektrisch met 4% bijtelling

Het is een interessante nieuwe innovatie die elektrisch rijden nog interessanter kan maken voor Nederlandse leaserijders. Het huidige aanbod elektrische auto’s kan nog verder rijden met de huidige accutechnologie, ook al is de laadtijd iets langer door daardoor. Alle modellen van Tesla zijn snel leverbaar bij ActivLease, evenals de populaire Hyundai KONA Electric en de Nissan Leaf. Lease dit jaar en profiteer van de vriendelijke 4% bijtelling bij uw uitstootvrije auto!

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogElektrische auto opladen in 5 minuten? BP regel...