ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogElektrische Microlino komt volgend jaar naar Ne...

Elektrische Microlino komt volgend jaar naar Nederland

24-09-2021
Elektrische Microlino komt volgend jaar naar Nederland

We krijgen er een schattige compacte elektrische auto bij want de Microlino komt volgend jaar naar Nederland. Het kleine maar fijne vervoersmiddel wordt gebouwd door het Zwitserse Micro Mobility en is gebaseerd op de BMW Isetta. Hij moet vooral onder het stadsvervoer flinke opschudding veroorzaken en, kijkend naar de prijs en rijprestaties, is dat helemaal niet zo’n gek idee! Wist u dat elektrisch leasen de komende maanden nog extra voordelig is? U leest hier wat de fiscale plannen voor leaserijders zijn die tijdens Prinsjesdag onthuld werden.

Verrassend lage prijs

De fabrikant heeft het nieuws van de Nederlandse lancering aan Autoweek bekendgemaakt. De ontwikkeling voor het ‘ideale stadsvervoer’ startte al in 2016 en deze maand werd het productiemodel onthuld op de IAA in München. Daar trok het al een hoop aandacht vanwege zijn schattige uiterlijk en verrassend lage aanschafprijs.

In Duitsland wordt de verwachte prijs voor de Microlino 12.500 euro. Of dat ook in Nederland wordt gehanteerd is nog even afwachten, maar het blijft een agressieve prijs voor een elektrische stadsauto.

Microlino

Echte stadsauto

Voor dat bedrag krijgt u ook wat minder auto dan normaal. De Microlino is 2,43 meter lang, 1,50 meter breed en 1,43 meter hoog. Twee volwassenen passen in het interieur maar ook niet meer dan dat. Wel kunt u rekenen op een bagageruimte van 230 liter. Een stadsauto pur sang!

Goed voor dagelijks stadsverkeer

De rijprestaties zijn ook bedoeld voor stadsverkeer; de Microlino heeft een elektromotor achterin met 26 pk vermogen. Van 0 naar 50 kilometer duurt 5 seconden en zijn topsnelheid is 90 km/u. Er komen drie accupakketten beschikbaar (6 kWh, 10,5 kWh en 14 kWh) die goed zijn voor een actieradius van 95 km, 175 km en 230 km. Genoeg voor dagelijks gebruik dus, al kunt u alleen opladen bij een AC-lader en u moet een middagje wachten voor de accu weer vol is.

Microlino

Microlino leasen bij ActivLease in 2022

Kortom, de gemiddelde elektrische auto in ActivLease z’n uitgebreide voorraad levert veel meer dan de Microlino. Toch zal de kleine elektrische topper zijn niche zomaar kunnen vinden in de compacte Nederlandse binnensteden. De Duitsers en rijders uit andere landen zijn in ieder geval gecharmeerd van de Zwitser. Micro Mobility heeft al 24.000 bestellingen ontvangen voor de Microlino.

Volgend jaar wordt de bijtelling voor elektrische leaseauto’s verhoogd naar 16%, maar in 2021 kunt u nog profiteren van 12% en andere voordelen. Bekijk onze voorraad en neem contact op met onze vriendelijke medewerkers voor een vrijblijvende leaseofferte.

Bron: AutoWeek

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogElektrische Microlino komt volgend jaar naar Ne...