ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogElektrische Porsche Cayenne verschijnt in 2026

Elektrische Porsche Cayenne verschijnt in 2026

21-02-2023
Elektrische Porsche Cayenne verschijnt in 2026

Porsche is de ontwikkeling gestart van de volledig elektrische Cayenne. Dat de luxe SUV een elektrische versie krijgt is geen verrassing, want het model geldt nog steeds als de best verkochte auto van Porsche wereldwijd. Maar nieuwe details over een elektrisch aangedreven Porsche, daar zitten we met onze neus bovenop! Volgens de laatste berichten kunnen we al in 2026 de elektrische Cayenne leasen. We praten u graag even bij.

Nieuwe Cayenne ook elektrisch

Na de Taycan en Macan wordt de Cayenne het derde Porsche model met een volledig elektrische aandrijving. De elektrische Cayenne is niet meteen bedoeld als vervanging maar als aanvulling op de nieuwe versie – die Porsche nog aan het testen is en later dit jaar zal verschijnen. Wie rond 2026 een Cayenne wil leasen heeft dus de luxe om te kunnen kiezen: een benzine-, hybride- of volledig elektrische versie!

Veelbelovend

De Porsche Cayenne zal gebruik gaan maken van het Premium Platform Electric (PPE) voor elektrische auto’s. Dat is veelbelovend, want daarmee heeft de Cayenne toegang tot dezelfde techniek als de elektrische Macan, die volgend jaar moet verschijnen. Dit systeem is geschikt voor supersnel laden en kan bovendien een enorme accu kwijt. De Macan EV krijgt bijvoorbeeld een 100 kWh accupakket, wat een enorme actieradius moet bieden van ongeveer 500 kilometer. En er zit nog rek in om de Cayenne EV van meer range te voorzien!

Volgens Autocar moet de elektrische Cayenne ook veel snelheid en functionaliteit bieden. Vierwielaandrijving met torque vectoring moet bijvoorbeeld zorgen voor een uitstekende wegligging, zoals we van een Cayenne mogen verwachten.

Porsche Cayenne EV

Elektrische Porsche zakelijk leasen

We kunnen er vanuit gaan dat de nieuwe Porsche Cayenne een mooie voorbode is op de volledig elektrische Cayenne. Het is nog niet bekend wanneer deze wordt onthuld, maar blijf vooral onze nieuwspagina volgen om op de hoogte te blijven. De Porsche Cayenne EV verwachten wij in 2026 en u kan hem dan uiteraard zakelijk leasen bij ActivLease. En dat is natuurlijk niet de enige. De indrukwekkende Porsche Taycan kunnen wij al leveren in alle beschikbare uitvoeringen. Neem contact op met onze lease adviseurs, of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Bron: Autocar

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogElektrische Porsche Cayenne verschijnt in 2026