ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogEven kennismaken: Eelco en zijn Volkswagen e-Golf

Even kennismaken: Eelco en zijn Volkswagen e-Golf

05-08-2022

Even kennismaken: Eelco en zijn Volkswagen e-Golf

Bij ActivLease zijn we fan van elektrische auto’s. Maar wat rijden we zelf eigenlijk? Vandaag vragen we het aan Eelco, onze marketingman. Hij zit al jarenlang met zijn neus bovenop elektrische auto’s en is sinds kort ook zelf overgestapt.

Waarom ben je elektrisch gaan rijden?

De onderhoudskosten voor mijn vorige auto liepen uit de hand, dus ik was al in de markt voor een nieuwe auto. Maar ik had niet de intentie om op korte termijn al elektrisch te gaan rijden. Toen er een mooie aanbieding voor deze Volkswagen e-Golf voorbij kwam ben ik er toch serieus over gaan nadenken. De aanschafsubsidie hielp natuurlijk ook mee en met de torenhoge benzineprijzen in m’n achterhoofd ben ik uiteindelijk overstag gegaan.

Hoe bevalt de auto?

Super! Wat ik zo fijn vind is dat het niet heel anders is dan een ‘gewone’ Golf: comfortabel, stijlvol en netjes afgewerkt. Lekker stoer ook met de zwarte lak en 17 inch velgen. Maar de e-Golf heeft natuurlijk wat extra voordelen omdat het een elektrische auto is. Ik rijd volledig emissievrij, hoef nooit meer te schakelen en het is een stuk stiller aan boord. Bovendien ben ik snel weg wanneer het stoplicht op groen springt.

En de actieradius?

De e-Golf is inmiddels 5 jaar oud, maar van accu-degradatie heb ik amper wat gemerkt. Best verrassend eigenlijk. In de zomer heb ik een rijbereik van ongeveer 250 kilometer en dat is gewoon heel netjes. Op de snelweg gaat het natuurlijk hard omlaag. Maar voor de woon-/werkafstanden die ik rijd is het meer dan genoeg.

Geen accu-angst dus?

Nee, zeker niet. Ik heb geen laadpaal thuis, maar kan iedere dag opladen op het werk en in de grote steden is ook altijd wel een plekje te vinden. Dat is prettig, want je doet even een boodschap en stapt daarna weer in een volgeladen auto. Zolang ik geen grote afstanden hoef te rijden is het dus allemaal niet zo spannend. Ik heb hem zelfs nooit helemaal ‘leeg’ gereden.

Volkswagen e-Golf ActivLease

Heb je al eens moeten snelladen?

Een paar keer, daar kom ik bij lange ritten niet onderuit. Maar daar houd ik dan voor vertrek al rekening mee. Kwestie van even op Google Maps kijken of er een snellader in de buurt is. Iets meer actieradius zou natuurlijk geen overbodige luxe zijn. Ik zou met deze auto niet zomaar op vakantie gaan bijvoorbeeld, daar is de kleine accu niet voor gebouwd. Maar goed, daar was ik me van tevoren ook bewust van.

Al met al dus een goede keuze gemaakt?

Absoluut. Ik denk niet dat ik ooit nog een benzineauto neem, dat voelt dan toch als een stap terug. Elektrisch rijden is een stuk voordeliger en moderner. Bovendien verschijnen er steeds meer betaalbare elektrische auto’s (nieuw & occasions) die nog verder komen op een accu dan de mijne.

Contact Ons team

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogEven kennismaken: Eelco en zijn Volkswagen e-Golf