ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Fastned ziet omzet sterk stijgen door steeds meer elektrische leaserijders

13-08-2021

Fastned ziet omzet sterk stijgen door steeds meer elektrische leaserijders

Het Europese snellaadbedrijf Fastned heeft mooie cijfers gepresenteerd deze week, want de omzet van de eerste helft van 2021 ligt 63 procent hoger dan in 2020! Corona heeft wel invloed op de cijfers, maar Fastned zag ook de omzet stijgen bij individuele snellaadstations, inclusief het aantal klanten. Het bedrijf heeft nog eens 15 locaties geopend in Nederland dit jaar en voegt daar tientallen aan toe voor 2022. U kunt ook een laadpaal bestellen bij ActivLease wanneer u een elektrische auto gaat leasen.

Fastned mag rekenen op een omzet van 4,4 miljoen euro voor de eerste helft van 2021. Daartegenover staat wel een nettoverlies, maar dat is niet ongewoon bij bedrijven die investeren in toekomstige infrastructuur.

Honderden nieuwe snellaadlocaties

Dat gaat Fastned goed af want ze hebben in totaal over verschillende Europese landen 157 snellaadstations. Eind dit jaar moeten dat er 175 worden. Bovendien hebben ze zichzelf al verzekerd van 310 bouwlocaties voor nieuwe laadstations en worden ondertussen oudere laadpunten uitgebreid met snellaadstations.

Het aantal actieve gebruikers en laadsessies is tevens bijna verdubbeld in een jaar. Het groeiende aantal vaste klanten komt natuurlijk door de opkomende elektrische automarkt. Steeds meer Nederlanders, Duitsers en Belgen gaan voor een elektrische lease auto en het aanbod is ook telkens groter aan het worden. Kijk maar naar de elektrische autovoorraad van ActivLease.

Fastned

150 miljoen euro kapitaalinjectie

Fastned heeft momenteel laadpunten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het VK en Zwitserland. In maart ontving het bedrijf nog een kapitaalinjectie van 150 miljoen euro, want er wordt een nog sterkere groei voorspeld de komende jaren.

Steeds leuker om een elektrische auto te rijden

Elektrisch rijden ontwikkeld zich naar de standaard op de Nederlandse weg. De overheid helpt mee met bijvoorbeeld fiscale voordelen. Lease een elektrische auto bij ActivLease en profiteer in 2021 nog van de lage 12% bijtelling. Onze vriendelijke medewerkers doen u graag een vrijblijvend aanbod.

Bron: Fastned

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogFastned ziet omzet sterk stijgen door steeds me...