ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Geen remblokken meer in de DS E-Tense Performance concept car

13-05-2022

Geen remblokken meer in de DS E-Tense Performance concept car

De E-Tense Performance is het nieuwste studiemodel van DS en bevat de volgende generatie elektrische rijtechnologie van hun Formule E-team. Maar het interessantst is iets dat juist ontbreekt: remblokken! Volgens de vakmannen van DS worden die onnodig in de auto’s van de toekomst en in plaats daarvan kunnen regeneratieve remmen het prima overnemen. Die vindt u nu al in diverse elektrische en hybride modellen, uit voorraad te leasen bij ActivLease.

E-Tense Performance vermogen

De DS E-Tense Performance bevat een nieuw regeneratief remsysteem dat uit de Formule E-wereld komt. Goed voor 600 kW remvermogen, wat overeenkomt met het vermogen van de twee elektrische motoren: 815 pk.

Veel modellen hebben nu al een regeneratief remsysteem, waarmee energie wordt omgezet in elektriciteit voor de elektromotor. Niet alleen milieubesparend, uw remblokken slijten ook minder snel. Nu stelt de E-Tense Performance de vraag: waarom hebben we die eigenlijk nog nodig?

Minder fijnstof in de lucht

Zonder remblokken hoeven auto’s minder snel naar de garage omdat ze remkracht verliezen. Dat zien we nu al terug bij de huidige lichting elektrische modellen, beschikbaar bij ActivLease. Ook wil DS hiermee de hoeveelheid fijnstof in de lucht verminderen, want ja, ook remblokken zorgen daarvoor.

DS E-Tense Performance

Vragen over nieuw remsysteem

Of de DS E-Tense Performance remtechnologie de komende jaren al in productieauto’s terechtkomt valt te bezien. Er kleven nog een hoop vragen aan het nieuwe remsysteem en natuurlijk moet de wetgeving ook aangepast worden. Gek genoeg mag je geen auto op de weg hebben zonder remblokken momenteel…

De belangrijkste vraag is of DS het regeneratief remsysteem in elke situatie toepasbaar kan maken. Op dit moment werken elektrische auto’s met een regeneratief remsysteem nog deels met traditionele remschrijven en blokken. Met name om snel tot stilstand te komen, want vroeg of laat moet iedereen een keer hard op de rem trappen. Ook het zogenaamde one-pedal rijsysteem, waarin de rem en het gaspedaal één zijn, heeft met een remweg te maken.

Elektrisch leasen bij ActivLease

In ieder geval belooft de DS E-Tense Performance weer een grote innovatie te introduceren in de autowereld. Een regeneratief remsysteem kan de kilometerkosten van uw elektrische of Plug-in Hybrid auto helpen verder omlaag te krijgen. Meer weten? Vraag onze vriendelijke medewerkers naar de elektrische auto die het beste bij uw rijstijl past. Of bekijk onze elektrische autovoorraad gelijk online. Elektrisch leasen in 2022 levert u een lagere bijtelling op en andere fiscale voordelen.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogGeen remblokken meer in de DS E-Tense Performan...