ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogHet Franse Electra gaat 600 laadpunten bouwen i...

Het Franse Electra gaat 600 laadpunten bouwen in Nederland

08-04-2024
Het Franse Electra gaat 600 laadpunten bouwen in Nederland

Het aantal laadpunten in Nederland groeit in hoog tempo door. Niet alleen het aantal openbare laadpunten groeit, maar ook langs de snelweg openen steeds meer snelladers voor het supersnel opladen van een elektrische auto. Daar komen er binnenkort nog meer bij, want de Franse leverancier van laadpalen Electra gaat uitbreiden naar Nederland en legt hier in de komende jaren 100 nieuwe oplaadpunten met totaal 600 laders aan. Deze moeten voor 2030 allemaal zijn geplaatst.

15.000 laadpunten in Europa

Electra is een Frans bedrijf, maar is op dit moment ook al actief in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Oostenrijk, België, Italië, Spanje en Luxemburg. En daar komt nu dus Nederland bij. In ons land moeten over 6 jaar zo’n 600 laadpunten van Electra verschijnen. Het doel van Electra is om in 2030 zo’n 15.000 laadpunten te hebben in Europa. Het bedrijf haalde daar al meer dan 300 miljoen euro aan financiering voor op. Dit jaar nog moet de eerste locatie in Nederland worden geopend. 

Elektrische auto snelladen - ActivLease

Steeds meer grote aanbieders

Langs de Nederlandse snelwegen zijn al verschillende grote aanbieders van snelladers te vinden. De bekendste is het van oorsprong Nederlandse Fastned. Fastned breidde eerder al omgekeerd uit naar Frankrijk. Daarnaast zijn IONITY en Shell Recharge grote aanbieders van snelladers. Hoewel snelladers in Nederland meestal langs de snelweg te vinden zijn, biedt Electra in de landen waar het al actief is zijn snellaadpunten voornamelijk aan op openbare parkeerplaatsen, zoals supermarkten, restaurants en hotels. Elektrische rijders kunnen bij Elektra daarnaast rekenen op meerdere voorzieningen bij de laadpunten.

Elektrische auto leasen bij ActivLease

Met het steeds verder uitbreiden van het netwerk aan laadpunten en snelladers ontwikkeld elektrisch rijden steeds meer naar de standaard op de Nederlandse weg. Zo wordt het ook steeds makkelijker om met een elektrische auto langere afstanden af te leggen. Daarnaast gelden nog steeds aantrekkelijke fiscale voordelen voor het leasen van een elektrische auto, zoals de lage 16% bijtelling. Bent u al klaar voor de overstap naar elektrisch rijden? Informeer vrijblijvend bij onze lease adviseurs, of kijk rond bij ons aanbod aan elektrische auto’s.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogHet Franse Electra gaat 600 laadpunten bouwen i...