ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogHybride auto leasen? Dit zijn de verschillen tu...

Hybride auto leasen? Dit zijn de verschillen tussen alle soorten hybrides

13-02-2024
Eelco Hanou
Hybride auto leasen? Dit zijn de verschillen tussen alle soorten hybrides

Bij het kiezen van een nieuwe leaseauto wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Er zijn genoeg opties voor mensen die op zoek zijn naar een zuinig rijdende auto, zoals een hybride, mild-hybride en plug-in hybride auto. Deze aandrijvingen zijn erg verschillend van elkaar, terwijl dat niet altijd direct te zien is. Wat is het verschil tussen deze verschillende soorten hybrides en wat zijn de voordelen voor de zakelijke rijder?

Voordelen van een hybride auto

Een van de grootste voordelen van een hybride auto is het lage brandstofverbruik. Door de combinatie van een verbrandingsmotor en elektromotor kan een hybride auto meer kilometers per liter brandstof afleggen dan een vergelijkbare auto met alleen een verbrandingsmotor. Dit kan leiden tot behoorlijk lagere brandstofkosten, vooral voor mensen die veel kilometers maken!

Een ander voordeel van hybride auto’s is dat ze milieuvriendelijker zijn dan conventionele auto’s. Dit komt omdat de elektromotor kan helpen bij het aandrijven van de auto, waardoor de verbrandingsmotor minder brandstof verbruikt en dus minder CO2 uitstoot. Daarnaast bieden hybride auto’s een soepele en stille rijervaring, vooral wanneer ze volledig elektrisch rijden.

Alleen dit jaar nog: duizenden euro's belastingvoordeel!

Een plug-in hybride auto leasen is extra aantrekkelijk dankzij de korting op de aanschafbelasting (BPM). Door de lagere uitstoot betaalt u veel minder belasting en dat maakt een hybride auto met stekker een stuk voordeliger dan een benzine- of dieselauto. Het belastingvoordeel kan oplopen tot wel duizenden euro's! Maar let op: in 2025 vervalt de bpm korting en gaat de belasting voor PHEV's omhoog. Het is dus slim om dit jaar nog een plug-in hybride auto te bestellen.

Lees verder: Profiteer dit jaar nog van duizenden euro's bpm-korting op een plug-in hybride auto!

Hoe werkt een hybride auto?

Een hybride auto (HEV) heeft een verbrandingsmotor én elektromotor. De elektromotor wordt aangedreven door een batterij die wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en regeneratief remmen. Dit betekent dat de auto kan worden aangedreven door de elektromotor bij lage snelheden en de verbrandingsmotor bij hogere snelheden. Met een hybride auto, zoals de Hyundai Kona, kunt u dus elektrisch rijden zonder zelf op te laden.

Wat is het verschil tussen een hybride en mild-hybride auto?

Een mild-hybride auto (MHEV) heeft ook zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor, maar de elektromotor is minder krachtig dan die van een hybride auto. Mild-hybridetechnologie komen we steeds vaker tegen in nieuwe auto's, zoals de Volkswagen Golf. In plaats van de auto aan te drijven, helpt de elektromotor bij het starten van de verbrandingsmotor en bij het regeneratief remmen. Het resultaat is een lager brandstofverbruik en een verminderde CO2-uitstoot, maar minder dan bij een hybride auto. Het voordeel van een mild-hybrid is dat ze goedkoper zijn dan een full hybrid of plug-in hybrid. Ideaal voor wie zuiniger wil rijden zonder al te hoog leasetarief.

Plug-in Hybride auto

Wat is een plug-in hybride auto?

Een plug-in hybride auto (PHEV) heeft een grotere batterij aan boord dan een gewone hybride. Deze moet dan ook worden opgeladen met een stekker via een wallbox of laadpaal. Dit betekent dat u met de auto grote afstanden volledig elektrisch kan rijden voordat de verbrandingsmotor begint te werken. De nieuwe Toyota Prius heeft een elektrische actieradius tot 70 kilometer en de nieuwe plug-in hybrid modellen van Mercedes-Benz zelfs meer dan 100 kilometer. Dat is een stuk meer dan de gemiddelde woon- werkafstand in Nederland! U kan dus lokaal emissievrij rijden en heeft altijd nog de zekerheid van een verbrandingsmotor aan boord.

Lees verder: Dit zijn de 14 beste hybride auto’s van dit moment

Betaalbare hybride auto leasen? ActivLease helpt u op weg

Op zoek naar een zuinige leaseauto maar nog niet toe aan elektrisch rijden? Steeds meer automodellen bieden keuze uit meerdere aandrijflijnen. De Kia Niro is er bijvoorbeeld als hybride, plug-in hybride en volledig elektrische auto. Andere populaire modellen zijn de BMW X5, Peugeot 308 en Hyundai Tucson. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en welke auto het beste bij u past? Een hybride auto met of zonder stekker? En hoe zit het dan met thuis opladen? ActivLease is gespecialiseerd in elektrisch rijden en vertelt het u graag. Informeer eens bij een van onze adviseurs!

Over de auteur
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogHybride auto leasen? Dit zijn de verschillen tu...