ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogInvesteren in zonne-energie nu goedkoper dan wi...

Investeren in zonne-energie nu goedkoper dan windenergie

02-01-2017

Investeren in zonne-energie nu goedkoper dan windenergie

Duurzame energie wordt steeds beter betaalbaar voor het gemiddelde huishouden en sinds kort is er een nieuwe mijlpaal bereikt. Zonne-energie is nu de goedkoopste duurzame energiebron om in te investeren. Uit onderzoek van Bloomberg blijkt dat zonne-energie per megawatt goedkoper is geworden dan windenergie en zelfs kolenstroom en aardgas. Een nieuwe overwinning voor duurzame energie, dat ook zorgt voor een revolutie in de automarkt met elektrische auto’s. In het nieuwe jaar zullen nog meer elektrische auto’s geïntroduceerd worden door de grote fabrikanten. U kan voor ieder model een leaseofferte aanvragen bij ActivLease want ook in 2017 is een elektrische auto uiterst voordelig.

Duurzame energie wordt steeds goedkoper

Bloomberg spreekt over een ware transformatie in de energiemarkt. De investeringskosten voor zonne-energie bedragen nu 1,65 miljoen dollar per megawatt. In 2010 kostte het nog het drievoudige daarvan. Windenergie ligt nu iets hoger met 1,66 miljoen dollar per megawatt. De uitslag is berekend aan de hand van 58 opkomende economieën. Hieronder horen China, India en Brazilië, die voor de toenemende vraag naar energie steeds meer kijken naar duurzame oplossingen. De innovaties op technologisch vlak verlagen de prijs voor zonne-energieprojecten ook, maar weinig analisten voorzagen een dergelijk sterke keldering in de prijs.

Een extra toevoeging van Bloomberg aan het onderzoek is dat ze voor de komende jaren nog een stijging in de vraag naar fossiele brandstoffen verwachten. De vraag zal pieken halverwege het volgende decennium en dan dalen omdat duurzame energie goedkoper zal zijn.

Toyota zonne-energie

Meer elektrische auto’s in Nederland

De opkomst van de elektrische auto zal naar alle waarschijnlijkheid gelijklopen met de opkomst van duurzame energie. De Nederlandse overheid heeft als ambitie dat in 2020 10 procent van de verkochte auto’s een elektrische aandrijving heeft. Vanaf 2030 moet dat 50 procent van de verkochte auto’s zijn. Het kabinet spoort het rijden in een elektrische auto aan met een vriendelijke bijtelling van 4 procent. De vriendelijke medewerkers van ActivLease leggen u graag de andere voordelen van elektrische rijden uit. U kan ook onze elektrische auto voorraad hier bekijken en een leaseofferte aanvragen.

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogInvesteren in zonne-energie nu goedkoper dan wi...