ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blog'Financiële sector, consultancy en IT lopen voo...

'Financiële sector, consultancy en IT lopen voor op gebruik van elektrische auto's'

29-12-2016

'Financiële sector, consultancy en IT lopen voor op gebruik van elektrische auto's'

Een elektrische auto leasen wordt steeds gewilder in Nederland. Met name leaserijders in de financiële en consultancysector en de IT sector behoren tot de groenst rijdende automobilisten van ons land. Nieuw onderzoek van ALD Automotive toont dat aan. Het onderzoek werd uitgevoerd over 14.000 leasevoertuigen. Een verscheidenheid aan gegevens werd verzameld, niet alleen over de CO2-uitstoot en brandstofverbruik maar ook over consumentenprijs en merk. ALD concludeert dat sinds eind 2016 bij financiële instellingen gemiddeld 6 procent van het wagenpark elektrisch is. ActivLease verwacht dat de elektrische auto in 2017 nog populairder wordt. Nieuwe modellen met een hoger elektrische bereik en lage bijtelling zorgen daarvoor.

Ook de consultancybranche en de IT-sector lopen voor met het investeren in elektrisch vervoer. Het onderzoek meldt dat 4 procent van het vervoer in de consultancybranche elektrisch is en 3 procent in de IT-sector. IT is ook gelijk de groenst rijdende sector van Nederland. ALD Automotive kwam uit op het een gemiddelde van 100,5 gram CO2-uitstoot per kilometer voor de sector. Dat is nog lager dan de andere groene sectoren!

Makelaardij minst zuinige sector

Aan de andere kant van het onderzoek komt de makelaardij sector als minst zuinige sector uit de bus. De gemiddelde CO-uitstoot van de makelaardij komt uit op 149,5 gram CO2 per kilometer.

Elektrische auto laden

ActivLease, uw lease-intermediair voor elektrisch rijden

Elektrisch vervoer wordt al verscheidene jaren gesteund door de Nederlandse overheid. Vanaf 2017 worden alleen nog volledig elektrische leaseauto’s voorzien van een vriendelijke bijtelling. U kan onze complete voorraad 4% bijtelling leaseauto’s hier bekijken of meteen contact opnemen met onze vriendelijke medewerkers voor gratis advies. Blijf ook onze nieuwspagina bezoeken voor informatie over de nieuwste elektrische leaseauto’s.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blog'Financiële sector, consultancy en IT lopen voo...