ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogKabinet komt met flinke subsidies en belastingv...

Kabinet komt met flinke subsidies en belastingvoordeel voor elektrische auto

30-11-2018
Kabinet komt met flinke subsidies en belastingvoordeel voor elektrische auto

Elektrische auto’s zijn niet meer weg te denken in ons land en het kabinet heeft besloten om de elektrische omslag een extra duw in de goede richting te geven. Met allerlei nieuwe maatregelen, waaronder aanschafsubsidies en belastingvoordelen, moeten zakelijke rijders én particulieren eerder voor een stekkerauto kiezen. Dat is geweldig nieuws voor de ontwikkeling van elektrisch rijden! ActivLease is als expert in elektrisch leasen overtuigd van deze omslag en daarom hebben wij een grote voorraad modellen beschikbaar met 4% bijtelling. Vraag snel en gemakkelijk uw leaseofferte aan!

Geen BPM op elektrische auto’s

Voor elektrische auto’s hoeft in ieder geval tot 2025 geen BPM (aanschafbelasting) te worden betaald. Daarna wordt een eenmalig bedrag van 350 euro verrekend. Dit blijkt uit gelekte stukken die zijn besproken bij het Klimaatakkoord en nu bij de NOS liggen. Daarin staat ook dat de vrijstelling van MRB (motorrijtuigenbelasting) tot 2025 geldig blijft.

Verlaagde bijtelling en aanschafsubsidie

Ander goed nieuws is dat zakelijke rijders blijven profiteren van een verlaagde bijtelling voor emissievrije auto’s. Daarbovenop komt in 2021 een aanschafsubsidie van 3.430 euro, die terugloopt tot 1.830 euro in 2024. Een elektrische auto leasen blijft dus ook de komende jaren bijzonder aantrekkelijk!

Hyundai KONA Electric

2 miljoen elektrische auto’s in 2030

Voor particulieren ligt vanaf 2021 een aanschafsubsidie klaar van 6.000 euro, een bedrag dat geleidelijk afloopt tot 2.200 euro. Een andere subsidie moet ervoor zorgen dat tweedehands EV’s niet geëxporteerd worden maar gewoon in Nederland blijven rijden. De plannen van het kabinet werken toe naar het jaar 2030. Dan moeten er 2 miljoen elektrische auto’s op de weg rijden en ligt er een laadnetwerk met maar liefst 1,8 miljoen oplaadpunten!

De elektrische overstap maken doet u bij ActivLease, uw elektrische lease expert!

Deze nieuwe impulsen moeten ervoor zorgen dat heel Nederland straks een elektrische auto kan rijden. En bij ActivLease bent u aan het perfecte adres om deze te leasen. Als elektrisch lease expert helpen we u namelijk bij het maken van de elektrische overstap. Daarnaast profiteert u van onze scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en snelle levertijden. Heeft u al een kijkje genomen in onze outlet? Hier vindt u de beste aanbiedingen voor elektrische leasetoppers zoals de Volkswagen e-Golf, Hyundai KONA Electric en Kia e-Niro.

Bron: NOS.nl

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogKabinet komt met flinke subsidies en belastingv...