ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogKrijgt de nieuwe Toyota Prius een waterstofmotor?

Krijgt de nieuwe Toyota Prius een waterstofmotor?

27-09-2021
Krijgt de nieuwe Toyota Prius een waterstofmotor?

Volgens de Japanse automedia ontwikkelt Toyota een nieuwe Prius die op waterstof gaat rijden. Dat meldt Best Car (vertaald door Autoblog), volgens wie de waterstofmotor een driecilinder wordt en het concern hem klaarstoomt voor 2025. In 2022 krijgen we overigens de nieuwe Toyota Prius al te zien, maar dan nog met elektrische of plug-in hybrid aandrijving. De waterstofmotor wordt dan een derde optie. In Nederland is elektrisch rijden nog veel interessanter vanwege het grote aanbod en het enorme laadnetwerk dat tot de beste in de wereld hoort. Elektrisch leasen bij ActivLease in 2021 levert u bovendien de lage 12% bijtelling op.

Toyota Prius blijft populair

De Toyota Prius behoort al sinds jaar en dag tot de populairste plug-in hybrid modellen ter wereld. Geen wonder dus dat de Japanners vrolijk door blijven sleutelen aan het model. Vanaf 2022 verwachten wij de modelupdate van de elektrische Toyota Prius en de plug-in hybrid variant.

Waterstof rijden in Nederland

Vanaf 2025 wordt daar volgens insiders een derde model met waterstofmotor aan toegevoegd. Rijden op waterstof is ook zeer milieubesparend en heeft nog een voordeel dat de actieradius hoger is dan met rijden op een elektrische accu. Het grote nadeel in Nederland is dat ons land nog maar weinig waterstoftankplaatsen heeft, al zijn er wel plannen om dat verder uit te breiden de komende jaren.

Toyota Prius

Geen CO2-uitstoot met waterstofmotor

Wat het milieu betreft stoot de Toyota Prius volgens Best Car 0 gram CO2 uit en amper stikstof. Er wordt momenteel al getest met een Toyota Corolla op het racecircuit, dus we weten sowieso dat er data wordt verzameld door het concern.

Toyota Prius leasen bij ActivLease met 12% bijtelling

Voor de komende jaren blijft elektrisch rijden echter het milieuvriendelijke alternatief voor de Nederlander. De overheid maakte deze week opnieuw bekend dat het elektrisch rijden blijft steunen de komende jaren, maar dat de fiscale voordelen wel jaarlijks worden afgebouwd. Elektrisch leasen in 2021 is dus het allervoordeligst met slechts 12% bijtelling en nog meer interessante regelingen. Bekijk onze voorraad en vraag een vrijblijvende leaseofferte aan bij onze vriendelijke medewerkers.

Bron: Autoblog

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogKrijgt de nieuwe Toyota Prius een waterstofmotor?