ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Laadpunten voor elektrische auto's zijn straks makkelijker te vinden

09-11-2020

Laadpunten voor elektrische auto's zijn straks makkelijker te vinden

Heeft u een lange rit voor de boeg en moet onderweg de elektrische auto worden bijgeladen? Dan is het straks makkelijker om een laadpunt te vinden dankzij een nieuw pictogram wat door Rijkswaterstaat is ontwikkeld. Het gaat hier vooral om laadpunten langs de snelweg. Voorheen bestond er alleen een pictogram voor alternatieve brandstoffen, maar nu het aantal EV's en het aantal laadpunten snel blijft groeien, was er behoefte aan meer duidelijkheid. Straks is meteen te zien bij welke afrit u kunt laden.

Een nieuw pictogram speciaal voor stekkerpunten

Het oude pictogram, wat was ontwikkeld voor alternatieve brandstoffen, bleek voor berijders van EV’s en PHEV’s niet duidelijk genoeg. Dit kwam omdat niet altijd duidelijk was of het daarbij ook ging om een oplaadpunt voor volledig of deels elektrische auto's. In het nieuwe pictogram is een blauwe zeshoek met daarin een stekker te zien. Deze komt op alle bewegwijzering die verwijst naar een parkeerplaats of pompstation met oplaadpunt voor EV’s. Ook voor waterstof is zo’n soort pictogram gemaakt. Zo ziet u voortaan dus meteen of u bij het eerstvolgende station ook kunt (snel)laden.

Het aantal publieke laadpunten blijft doorgroeien

Een duidelijker symbool voor oplaadpunten onderweg is tevens geen overbodige luxe. Afgelopen zomer naderde het aantal publieke laadpunten in Nederland al de 60.000. In december 2019 tikte we nog de 50.000 aan, dus het tempo zit er goed in. Het aantal snellaadpunten ligt al bijna op 1.500! Deze cijfers over de infrastructuur maken Nederland erg geschikt voor elektrische voertuigen.

Stap in de wereld van elektrisch rijden bij ActivLease

Als expert in elektrisch rijden zien we bij ActivLease natuurlijk ook graag dat de Nederlandse infrastructuur beter wordt afgestemd op EV’s. Het aantal auto’s met een stekker (zowel volledig elektrisch of Plug-in Hybride) is erg gegroeid en neemt de komende jaren alleen maar verder toe. Bent u al klaar voor de overstap naar elektrisch leasen? Onze medewerkers helpen u graag op weg. Bij ons least u dit jaar nog bijvoorbeeld een Volkswagen ID.3 of Kia e-Niro met slechts 8% bijtelling!

 

Bron: Rijkswaterstaat

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogLaadpunten voor elektrische auto's zijn straks...