ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogMazda 3 nu beschikbaar met superzuinige Skyacti...

Mazda 3 nu beschikbaar met superzuinige Skyactiv-X motor, in 2020 elektrisch?

04-07-2019
Mazda 3 nu beschikbaar met superzuinige Skyactiv-X motor, in 2020 elektrisch?

De Mazda 3 is een aangename verrassing in het segment voor compacte leaseauto’s. Toch hielden de Japanners het grootste pluspunt van de hatchback nog even achter de hand: de revolutionaire Skyactiv-X motor. Deze nieuwe krachtbron brengt de performance van een benzinemotor samen met het zuinige verbruik van een diesel. Een bijzondere technologie en een mooie springplank naar elektrisch rijden! Lees meer over de voordelen en vraag een Mazda 3 leaseofferte met Skyactiv-X motor aan bij ActivLease.

Skyactiv-X

Mazda is nog niet klaar om de verbrandingsmotor uit te zwaaien maar vind wel dat het rijden op fossiele brandstof zuiniger kan. En dus heeft het automerk de nieuwe Skyactiv-X krachtbron ontwikkeld om het beste van diesel en benzine met elkaar te combineren. De technologie maakt een laag verbruik en minder CO2-uitstoot mogelijk zonder dat u hoeft in te leveren aan vermogen.

30 procent lager verbruik

Door gebruik te maken van zelfontbranding in plaats van een bougie rijdt de Mazda 3 met Skyactiv-X motor extra efficiënt. Volgens Mazda is 20 tot 30 procent lager brandstofverbruik mogelijk, gelijk aan ongeveer 1 op 23. Indrukwekkend! Het blok levert 180 pk vermogen en heeft een koppel van 224 Nm. Hij is dus ook een stuk krachtiger dan de gewone Skyactiv-G motor. De Skyactiv-X staat al vanaf 28.610 euro op de prijslijst, dat is slechts 950 euro meer dan de gewone benzinemotor.

Elektrische Mazda

In de wandelgangen gaat ook het verhaal dat Mazda binnenkort hun eerste volledig elektrische auto onthuld. In gesprek met Automotive News Europe laat de CEO van Mazda weten dat we niet lang hoeven te wachten: “De eerste volledig elektrische Mazda komt volgend jaar op de markt. Bovendien brengen we meerdere plug-in hybride auto’s uit van 2021 tot 2022.”

Lease de Mazda 3 met Skyactiv-X bij ActivLease

De Skyactiv-X motor van Mazda is een mooie oplossing voor wie nog niet kan of wil overstappen naar een elektrische auto. Zeker gezien de geringe meerprijs en het zuinige brandstofverbruik is het een logische keuze bij een Mazda 3 lease. U kunt de Mazda 3 met Skyactiv-X per direct bestellen bij ActivLease, zowel in de hatchback als sedan variant. Vraag een leaseofferte aan en we vertellen graag wat u aan brandstofkosten kunt besparen!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogMazda 3 nu beschikbaar met superzuinige Skyacti...