ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogMet de Arkana heeft nu ook Renault een sportiev...

Met de Arkana heeft nu ook Renault een sportieve cross-over SUV

05-07-2021
Met de Arkana heeft nu ook Renault een sportieve cross-over SUV

Het is geen verrassing dat SUV’s al jarenlang de meest populaire leaseauto’s zijn. Steeds meer merken komen daarnaast met sportievere SUV’s, met een aflopende coupé-achtige daklijn. Voor zo'n hippe crossover moesten we tot nu toe vooral bij Audi, Mercedes-Benz of BMW zijn. Nu komt ook Renault met een model in die categorie met de Arkana. Een auto die technisch veel weg heeft van de Captur, maar met een geheel eigen uitstraling en daarnaast ook iets groter. Met standaard hybride motoren onder de motorkap is de Renault Arkana een veelbelovend nieuw model.

Onderscheidend maar herkenbaar design

De Renault Arkana is 34 centimeter langer dan de Captur en 12 centimeter langer dan de Kadjar. Daarnaast staat de Arkana duidelijk hoger op de wielen. Het design is onmiskenbaar Renault, met de C-vormige LED koplampen die standaard aanwezig zijn. Ook op de opvallende nieuwe achterkant bevinden zich verlichtingsunits die herkenbaar Renault zijn. Ze lopen door over de gehele achterzijde en worden slechts onderbroken door het logo.

Renault Arkana

Renault Arkana interieur

Het interieur heeft veel gelijkenissen met dat van de nieuwe Captur, met een groot 7 inch infotainmentscherm centraal op het dashboard. Dit scherm is meer vierkant van vorm in plaats van het rechthoekige wat we vaak zien. Ondanks de aflopende daklijn is het interieur ruim en blijft er een bagageruimte van 480 liter over. De laadvloer is daarbij in twee hoogten te verstellen, waardoor ook een compleet vlakke laadvloer gecreëerd kan worden.

Renault Arkana

Standaard met hybride motoren

In Nederland is de Renault Arkana met E-TECH hybridemotor met 143 pk te leasen. De totale aandrijflijn bestaat uit maar liefst 3 motoren: de benzinemotor met 95 pk, een elektromotor met 45 pk en een startmotor met nog eens 20 pk. Dankzij de hybride techniek kan er volgens Renault in de stad tot 80% volledig elektrisch worden gereden. Met de automatische versnellingsbak in de B-stand wordt er bovendien energie terug gewonnen voor de accu als het gaspedaal wordt losgelaten.

Renault Arkana leasen kan voordelig bij ActivLease

De Renault Arkana is er vanaf 32.390 euro en is te leasen in 3 versies: de Zen, de Intens en de extra sportieve R.S. Line. De velgen meten 17 of 18 inch, die bij de R.S. versie een opvallende zwarte kleur krijgen. Natuurlijk is de Renault Arkana te leasen bij ActivLease. Hiervoor kunt u een vrijblijvende leaseofferte aanvragen, of neem anders direct contact op met ons team.

Tags
Renault
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogMet de Arkana heeft nu ook Renault een sportiev...