ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Nieuwe generatie milieuvriendelijke auto's komt...

Nieuwe generatie milieuvriendelijke auto's komt uit de 3D-printer?

25-01-2017

Nieuwe generatie milieuvriendelijke auto's komt uit de 3D-printer?

In de strijd om uw leaseauto milieuvriendelijker te maken, proberen autofabrikanten steeds lichtere onderdelen te fabriceren. Een nieuwe methode wordt reeds mee geëxperimenteerd en heeft veelbelovende resultaten opgeleverd. Middels een 3D-printer auto-onderdelen maken resulteert in een lichtgewicht oplossing die ook milieuvriendelijk is en voor weinig CO2-uitstoot zorgt. Wij bij ActivLease zijn onder de indruk!

Remklauwen, koplampen en koellichamen

Wetenschappers van de Universiteit van Nottingham experimenteren met auto-onderdelen geproduceerd met 3D-printers. Het project is onderdeel van het Functional Lattices for Automotive Components-project. Het doel van dit project is om het gewicht van uw leaseauto te reduceren met 40 tot zelfs 80 procent. Een zeer hoog streefpunt, maar het Britse team denkt dat het haalbaar is. Aanvankelijk worden eerst kleine onderdelen geproduceerd zoals remklauwen, koplampen en koellichamen.

Additive manufacturing

De Britten maken gebruik van een productiemethode genaamd ‘additive manufacturing’. Het product wordt hierbij laag voor laag opgebouwd door een 3D-printer. Het grote voordeel van de 3D-printer is dat het auto-onderdelen uit veel minder verschillende componenten kan produceren. Hierdoor dalen de productiekosten aanzienlijk en neemt het gewicht af op de koop toe. Een lichtgewicht aluminiumpoeder dat goed recyclebaar is, maakt het productieproces des te milieuvriendelijker.

3D geprinte auto

De 3D-geprinte auto-onderdelen worden in eerste instantie voor luxeauto’s en de motorsport gefabriceerd. ActivLease houdt het experiment in de gaten. Bekijk de ActivLease nieuwspagina voor het laatste nieuws omtrent duurzame autotechnologie, elektrische leaseauto’s en andere nieuwe automodellen. Bekijk onze voorraad of neem contact op met onze vriendelijke medewerkers.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Relevante artikelen

De slimme rijtechnologie van de Kia e-Niro, zo werkt het

16-10-2018 | De Kia e-Niro is volgestopt met rijtechnologie waarmee u slimmer en zuiniger kunt...

Lees verder

Tesla Model 3 getest: is de veiligste auto op de weg!

12-10-2018 | De Tesla Model 3 komt in de toekomst naar Nederland en is reeds uiterst populair o...

Lees verder

Een kijkje in de optielijst van de elektrische Audi e-tron

08-10-2018 | De volledig elektrische Audi e-tron is het nieuwe technologische vlaggenschip van...

Lees verder

BMW helpt Rotterdam met elektrisch autorijden

28-09-2018 | De Gemeente Rotterdam en BMW Group hebben een samenwerkingsverband aangekondigd vo...

Lees verder