ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogNieuwe Peugeot 508 krijgt facelift en extra Plu...

Nieuwe Peugeot 508 krijgt facelift en extra Plug-in Hybrid variant

24-02-2023
Nieuwe Peugeot 508 krijgt facelift en extra Plug-in Hybrid variant

De Peugeot 508 is toe aan een update en die hebben de Fransen nu onthuld. Met name het exterieur krijgt een facelift met een totaal nieuwe designtaal, maar ook de aandrijving wordt uitgebreid. Peugeot introduceert een extra Plug-in Hybrid uitvoering. Vanaf juni kunt u zowel de Berline- als de Stationwagon-uitvoering leasen bij ActivLease. Vraag onze vriendelijke medewerkers naar een vrijblijvende leaseofferte.

Inception Concept inspiratie

Het is de eerste facelift die Peugeot ontworpen heeft met de Inception Concept in gedachte. Dit studiemodel werd eerder onthuld en vormt de rode draad voor de komende nieuwe Peugeot-designs. Bij de geüpdatete Peugeot 508 is de inspiratie te zien aan de achterzijde en met name de voorzijde. Die is totaal anders met plattere koplampen die matrix led-technologie hebben. De bumper is ook prominenter en ziet er zeker dynamischer uit. Leuk detail is het oude Peugeot-logo dat terugkeert, uiteraard op een ereplaatsje in het midden.

De achterbumper is eveneens vernieuwd, zij het wat minder zichtbaar. Wel past Peugeot de led-technologie toe in de achterlichten, die nu wat meer in lijn zijn met andere nieuwe modellen van het merk. Tot slot geniet u straks van nieuwe 18-inch Epherra-velgen.

Peugeot 508 verbeteringen

Van binnen zijn de vernieuwingen subtieler in de Peugeot 508. Het 10-inch infotainmentscherm krijgt de allernieuwste software. Dat wordt aangevuld met een 12-inch digitaal instrumentarium achter het stuurwiel. Daar ziet u tevens een kleinere hendel voor de automatische versnellingsbak, waarmee de 508 gelijkgetrokken wordt met andere Stellantis-modellen.

Peugeot 508 nieuwe motoren

Bij de motoren is meer veranderd. De Peugeot 508 Berline en Stationwagon starten allebei met een 130 pk sterke 1.2 PureTech driecilinder benzinemotor met automaat. Een dieselvariant met evenveel pk’s is ook aangekondigd maar slaat Nederland over.

Plug-in Hybrid uitvoeringen

Voor de elektrische rijders is er een krachtigere hybride uitvoering onthuld, nieuw voor de Peugeot 508. De 180 pk en 360 Nm sterke uitvoering komt met een 1.5 viercilinder benzinemotor (150 pk, 300 Nm) en een 110 pk elektromotor. Het elektrische rijbereik voor de Berline meet maximaal 64 kilometer en voor de stationwagon 62 kilometer. Standaard heeft de Peugeot 508 Plug-in Hybrid een 12,4 kWh accupakket.

Peugeot 508 topmodel

Een sterkere benzinemotor is overigens ook leverbaar voor de hybride. De nieuwe 508 komt dan met dezelfde elektromotor maar de traditionele motor garandeert 180 pk, wat een gecombineerd vermogen van 225 pk betekent. Deze uitvoering heeft de huidige Peugeot 508 al en sportieve rijders zullen de overtreffende trap eveneens kennen. De Peugeot 508 Sport Engineered (PSE) wordt opnieuw het topmodel van de lijn. Met vierwielaandrijving en een Plug-in Hybrid aandrijving die 360 pk en 520 Nm produceert. In 5,2 tellen schiet deze Peugeot 508 uit stilstand naar 100 km/u. Dat betekent wel een kleinere actieradius (52 km) maar standaard komt de PSE met een 7,4 kW boordlader. Daarvoor betaalt u extra bij de andere hybrides. Verder geniet de Peugeot 508 PSE van een sportievere voorbumper met een glimmende zwarte grille.

Nieuwe Peugeot 508 zakelijk leasen bij ActivLease

Vanaf juni leveren wij de nieuwe Peugeot 508 in alle uitvoeringen. Interesse om de 508 Berline of Stationwagon te rijden? Vraag onze vriendelijke medewerkers naar een vrijblijvende leaseofferte. U kunt ook de huidige Peugeot 508 leasen voor een aantrekkelijk maandtarief. Elektrisch leasen is sowieso extra voordelig in 2023 vanwege diverse fiscale voordelen. Wij lopen u er graag doorheen tijdens een verkennend gesprek maar kijk ook naar ons fantastische online elektrische auto-aanbod. Wie weet staat uw volgende leaseauto al voor u klaar.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogNieuwe Peugeot 508 krijgt facelift en extra Plu...