ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Nieuwe soort accu geeft elektrische auto ruim 1000 km actieradius

09-04-2019

Nieuwe soort accu geeft elektrische auto ruim 1000 km actieradius

Elektrische auto’s rijden steeds meer kilometers op een volle acculading. Maar hoe mooi zou het zijn als een leaseauto wel 1000 kilometer kan rijden zonder te laden? Het Zwitserse Innolith heeft naar eigen zeggen een accu ontwikkeld waarmee dat mogelijk is. Het is niet het eerste bedrijf dat beweert een revolutionaire accu te hebben gemaakt. De technologie van de Zwitsers is echter veelbelovend omdat ze geen zeldzame materialen gebruiken bij de ontwikkeling van de accu. Dat maakt de accu niet alleen goedkoper om te produceren, maar ook beter geschikt om op de markt te brengen.

Vier keer zo sterk als een Tesla

Volgens Innolith heeft het de eerste oplaadbare accu ter wereld gemaakt met een energiedichtheid van 1000 wattuur per kilo. Dat is wel vier keer zo sterk als de huidige accu van de Tesla Model 3, die een dichtheid heeft van ongeveer 250 wattuur per kilo. Met de Zwitserse superaccu zou een elektrische auto meer dan 1000 kilometer actieradius hebben. Indrukwekkend! Innolith CEO Sergey Buchin noemt het logischerwijs een nieuwe doorbraak.

Minder brandgevaarlijk

Bij het ontwikkelen van de accu vervangt Innolith de brandbare en zeldzame materialen die in huidige lithium-ion accu’s wordt gebruikt met anorganisch materiaal. Dat maakt de accu stabieler, minder brandgevaarlijk en bovendien goedkoper om te produceren. Niets staat de elektrische revolutie dan nog in de weg. “Consumenten willen voldoende range met hun elektrische auto, zonder dat de veiligheid in het geding komt,” aldus CEO Buchin. “Onze accu heeft de potentie om aan die voorwaarden te voldoen.”

Innolith 1000Wh/kg accu

Naar Zell am See op één accu

Innolith gaat eerst een proefproductie draaien van de accu. Vervolgens zal het een paar jaar duren voordat men klaar is met de ontwikkeling. Als de technologie op de markt gebracht kan worden, zou dat geweldige nieuws betekenen voor de elektrische omslag. Bedenkt u eens hoe ver u in een elektrische auto zou kunnen rijden zonder te hoeven laden. Met 1000 kilometer range kunt u in theorie op één volle accu naar:

  • Bristol
  • München
  • Zell am See
  • Lyon
  • Parijs en weer terug

Elektrische auto met grote actieradius leasen bij ActivLease

Het zal dus nog even duren voordat een elektrische auto met 1000 kilometer actieradius beschikbaar komt, maar tot die tijd hoeft u zeker niet te vrezen voor een lege accu. De Tesla Model 3 is momenteel de snelst verkopende leaseauto in Nederland waarmee u tot maar liefst 560 kilometer kunt rijden zonder te stekkeren. ActivLease is uw elektrisch leaseintermediair, met een grote voorraad emissievrije auto’s die in aanmerking komen voor de lage 4% bijtelling.

Bron: Innolith

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogNieuwe soort accu geeft elektrische auto ruim 1...