ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Ook MAN sluit aan: volledig elektrische bestelw...

Ook MAN sluit aan: volledig elektrische bestelwagen vanaf juli in productie

29-03-2018

Ook MAN sluit aan: volledig elektrische bestelwagen vanaf juli in productie

Steeds meer automerken komen met een elektrische bedrijfswagen op de markt en nu maakt ook MAN bekend dat het de omslag maakt. De Duitse truckfabrikant neemt vanaf juli de MAN eTGE in productie, een elektrisch aangedreven bestelwagen op basis van de populaire TGE. Levering in Nederland en de rest van Europa begint naar verwachting eind dit jaar. ActivLease is uw elektrische lease expert. Bekijk ons aanbod elektrische bedrijfswagens en vraag een leaseofferte aan.

Elektrische MAN bestelwagen

De MAN eTGE heeft een elektrisch bereik van maximaal 160 kilometer NEDC. Dat is volgens MAN ideaal voor transportklussen in de stad, omdat 70 procent van alle bestelwagens niet meer dan 100 kilometer per dag afleggen. Na het leegrijden van de accu kost het slechts 45 minuten bij een 40 kW laadstation om 80 procent capaciteit terug te laden.

Laadvermogen tot 1.700 kilo

De elektromotor van de MAN eTGE levert 136 pk vermogen en 290 Nm koppel. Na 90 km/u bereikt de bestelbus zijn topsnelheid. Wie zijn snelheid enigszins binnen de perken houdt kan een energieverbruik realiseren van 20 kWh/100 km. De eTGE heeft een laadvermogen van 950 tot 1.700 kilo, het maximaal toelaatbaar gewicht 3,5 ton of 4,25 ton.

MAN eTGE

MAN eTGE vanafprijs

Carrosserievarianten en inbouwmogelijkheden voor de elektrische MAN eTGE zijn nog niet bekendgemaakt. Voorlopig is de bedrijfswagen na introductie te leasen met standaard wielbasis en hoog dak. De vanafprijs voor de MAN eTGE is 69.500 euro. Bestellers krijgen daarbij een rijke uitrusting met onder meer een navigatiesysteem, een verwarmde voorruit en hulpfuncties zoals Emergency Brake Assist.

Elektrische bestelbus leasen doet u bij ActivLease

ActivLease is groot voorstander van elektrisch rijden en emissievrij transport. Als lease intermediair bieden we reeds diverse bestelauto’s aan met een volledig elektrische aandrijving, zoals de Citroën Berlingo, Peugeot Partner, Nissan NV200 en Renault Kangoo Z.E. Bekijk ook onze voorraad MAN bedrijfswagens die u kan leasen. Bent u een startende ondernemer en op zoek naar een emissievrije bestelbus die aansluit op uw bedrijfswensen? Vraag dan een leaseofferte aan en doe mee met het nieuwe leasen!

Bron: MAN

Relevante artikelen

Mercedes-Benz toont elektrische eVito, bestelbus met 150 km bereik

29-11-2017 | Goed nieuws voor milieubewuste ondernemers, want Mercedes-Benz gaat op korte termi...

Lees verder

Lease de elektrische Renault Kangoo Z.E. dit najaar met verbeterde motor en actieradius

07-07-2017 | Goed nieuws voor zelfstandige ondernemers die op zoek zijn naar een milieuvriendel...

Lees verder

Een nieuwe bedrijfswagen leasen: dit moet u weten

14-04-2017 | Het bestellen van een nieuwe bedrijfswagen is een spannend moment. Het is het rijd...

Lees verder

Mercedes-Benz komt met proefserie elektrische vrachtwagens

01-03-2017 | Mercedes-Benz gaat dit jaar een volledig elektrische vrachtwagen inzetten. De Urba...

Lees verder