ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blog'Prijs van compacte elektrische auto op korte t...

'Prijs van compacte elektrische auto op korte termijn gelijk aan brandstofauto'

02-05-2023

'Prijs van compacte elektrische auto op korte termijn gelijk aan brandstofauto'

De markt voor elektrische auto’s heeft veel meer te bieden dan dure SUV’s en Tesla’s. Kijk maar naar het aantal betaalbare compacte modellen voor leaserijders met een bescheiden budget. Het worden er steeds meer! En hoewel de kosten van een elektrische auto nu soms hoger uitvallen dan die van een vergelijkbare brandstofauto, komt daar volgens deskundigen heel snel verandering in.

Aanschafprijs elektrische auto

Het kopen of leasen van een nieuwe elektrische auto is vaak iets duurder dan een vergelijkbaar model met brandstofmotor. Denk bijvoorbeeld aan de Peugeot 208 en Peugeot e-208. Maar de aanschafprijzen zullen de komende jaren naar elkaar toe groeien. “Onze huidige verwachting is dat we ergens in het midden van de jaren ‘20 kostengelijkheid kunnen zien bij kleine en middelgrote elektrische auto's in Noord-Amerika en Europese markten,” aldus Timar Guell van het Internationaal Energieagentschap.

Lees verder: Dit zijn de 6 goedkoopste elektrische auto’s van 2023

Kosten van de accu

Ook bij grote elektrische auto’s zullen de aanschafprijzen op den duur gelijkwaardig zijn. Voor dat soort modellen moeten we alleen iets meer geduld hebben. Dat heeft volgens Guell vooral te maken met de accu’s. Die zijn van een groter formaat dan de accu’s in kleine elektrische auto’s en daardoor duurder om te maken.

‘Prijs van compacte elektrische auto op korte termijn gelijk aan brandstofauto’

Elektrische auto leasen nu al aantrekkelijk bij ActivLease

Een elektrische auto leasen is momenteel al zeer aantrekkelijk dankzij subsidies, de lage 16% bijtelling en de vrijstelling van bpm. Bovendien profiteert u bij ActivLease van onze scherpe leasetarieven. Een lagere aanschafprijs zou de omslag naar elektrisch rijden nog verder versnellen. Daarbij komt dat het aanbod betaalbare elektrische modellen blijft groeien. We kijken bijvoorbeeld uit naar de Volkswagen ID. 2all en de BYD Dolphin, die u binnenkort bij ons kan bestellen.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blog'Prijs van compacte elektrische auto op korte t...