ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogSubsidie elektrische auto in 2023 vanaf nu besc...

Subsidie elektrische auto in 2023 vanaf nu beschikbaar - zo werkt het

10-01-2023

Subsidie elektrische auto in 2023 vanaf nu beschikbaar - zo werkt het

Nederlanders die dit jaar een nieuwe of gebruikte elektrische auto kopen kunnen vanaf 10 januari weer subsidie aanvragen bij de overheid. De subsidiepot is zelfs groter dan vorig jaar, zodat meer mensen kunnen overstappen naar elektrisch rijden. Vergeleken met 2022 zijn er wel een paar verschillen in de hoogte en beschikbaarheid. In deze blog vertellen we hoeveel subsidie u kunt krijgen voor een elektrische auto en wat de voorwaarden zijn.

Zo werkt het

Met de SEPP (Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren) kunnen particulieren rekenen op een mooie financiële meevaller van wel duizenden euro's. Voor de koop van een nieuwe elektrische auto is 2.950 euro beschikbaar. Voor een gebruikte auto is dat net als vorig jaar 2.000 euro. In totaal heeft de overheid bijna 100 miljoen euro gereserveerd voor de subsidie, waarvan 67 miljoen voor nieuwe auto’s en 32,4 miljoen voor occasions. Dat is bij elkaar 8 miljoen meer dan het budget van vorig jaar. De SEPP-subsidie aanvragen kan direct online via de website van de rvo.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de subsidie zijn er een paar voorwaarden waar u aan moet voldoen. De auto moet uiteraard 100% elektrisch aangedreven zijn, een actieradius hebben van minimaal 120 kilometer en een oorspronkelijke nieuwprijs tussen de 12.000 en 45.000 euro. Ook moet de auto op of na 1 januari 2023 op uw naam staan.

Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren

Welke elektrische auto’s?

Welke elektrische auto’s komen in aanmerking voor de SEPP-subsidie? Op de Autolijst SEPP staan alle merken en modellen elektrische auto’s die aan de voorwaarden voldoen. Hieronder een aantal populaire nieuwkomers en betaalbare occasions die er op staan. De volledige lijst bekijken kan hier.

Wacht niet te lang

Net als vorig jaar loont het om niet te lang te wachten met subsidie aanvragen. De subsidiepot voor elektrische auto’s is weliswaar verhoogd maar heeft nog steeds een limiet. In 2022 was er een stormloop en was de pot na 1 maand al voor de helft leeg!

Zakelijk elektrisch leasen met lage bijtelling

Liever een elektrische auto leasen voor zakelijk gebruik? Ook voor ondernemers is elektrisch leasen dit jaar extra aantrekkelijk dankzij de lage 16 procent bijtelling. ActivLease is uw expert op het gebied van elektrisch leasen. Wij hebben een grote voorraad modellen die wij snel kunnen leveren!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogSubsidie elektrische auto in 2023 vanaf nu besc...