ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Taxivloot Beijing gaat totaal uit elektrische auto's bestaan

07-03-2017

Taxivloot Beijing gaat totaal uit elektrische auto's bestaan

China heeft een ambitieus nieuw plan gepresenteerd om de luchtkwaliteit van hoofdstad Beijing te verbeteren. Zoals bekend kampt de stad met een enorm smogprobleem en dat heeft zelfs invloed op de gezondheid van de inwoners. Daarom wordt de totale taxivloot in Beijing de komende jaren vervangen door elektrische auto’s. Beijing zal dus een compleet elektrische vloot van 70.000 taxi’s krijgen. Eerder kondigden de Chinese steden Shenzhen en Taiyuan vergelijkbare plannen aan. China is bezig met een duurzame revolutie om de uitlaatgassen van auto’s – die gevaarlijke vormen aannemen - in de steden terug te dringen.

De Chinese regering investeert 1,3 miljard dollar in de overstap naar elektrische auto’s. De 70.000 elektrische voertuigen worden in de tijdsbestek van meerdere jaren ingevoerd. Elke nieuw geregistreerde taxi moet dit jaar nog met elektrische aandrijving zijn uitgevoerd.

Elektrische autoverkoop groeit in China

De energiesector en mobiliteitssector van China hebben grote sprongen gemaakt in het kader van verduurzaming. Bijvoorbeeld het zonne-energievermogen van het land, dat is in 2016 verdubbeld door het plaatsen van veel meer zonnepanelen. De verkoop van elektrische auto’s groeide vorig jaar ook indrukwekkend met 50 procent. De Chinese overheid wil tot en met 2020 360 miljard dollar investeren in duurzame energie en mobiliteit.

Taxi's Beijing

Elektrische auto leasen met 4% bijtelling. ActivLease heeft ze!

De duurzame groei is nog niet uit China, daar gaan autofabrikanten ook voor zorgen. Veel leaseauto’s worden nu al geleverd met grotere accupakketten waardoor een grotere actieradius mogelijk is. Een elektrische auto leasen wordt zo steeds praktischer en betaalbaarder. Als u een elektrische auto gaat leasen, profiteert u in 2017 nog van de vriendelijke 4% bijtelling. Doe mee aan de elektrische revolutie, bekijk onze voorraad leaseauto’s die u met 4% bijtelling kan leasen of neem contact op met onze vriendelijke medewerkers voor gratis advies.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogTaxivloot Beijing gaat totaal uit elektrische a...