ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Tesla bouwt grootste zonnedak ter wereld

Tesla bouwt grootste zonnedak ter wereld

23-01-2017

Tesla bouwt grootste zonnedak ter wereld

De Gigafactory van Tesla in Nevada, Verenigde Staten, krijgt het grootste zonnedak ter wereld. Tesla maakte tijdens een investeerdersevent eerder dit jaar bekend dat het dak een vermogen krijgt van 70 megawatt en daarmee zevenmaal groter zal zijn dan het huidige grootste zonnedak.

Zonnedak

Tesla stelt dat de Gigafactory niet op fossiele brandstof zal draaien maar uitsluitend op duurzame energie. Om dat voor elkaar te krijgen wordt een zonnepark aangelegd en een gigantisch zonnedak op de fabriek gezet. Het zonnedak wordt vele malen groter dan die in Californië en Punjab, India. Laatstgenoemde is met een vermogen van 11.5 megawatt op dit moment nog het grootste ter wereld.

Recycling

Volgens Tesla is het gebruik van duurzame energie niet alleen beter voor het milieu, maar ook veel efficiënter. Het bedrijf gebruikt de restwarmte van productieprocessen om de fabrieksgebouwen te verwarmen. De Gigafactory heeft een systeem waarbij maar liefst 1.5 miljoen liter water gerecycled wordt. Daarmee verspilt de fabriek 80% minder water dan bij normale systemen. Tesla stelde de eigen verwachtingen al bij: in plaats van een productiecapaciteit van 35 gigawattuur aan batterijcellen wil het de productie in 2020 verdrievoudigen.

Tesla Gigafactory

Gigafactory in Nederland

Naast de Gigafactory in Nevada wil Elon Musk, CEO van Tesla, nog minstens één fabriek in Europa laten bouwen. Die zou zomaar in Nederland kunnen komen. Inmiddels doen al vijf regio’s een poging om het project binnen te halen. Naast Lelystad, Rotterdam, Noord-Brabant en Limburg willen een aantal gemeentes in Noord-Nederland samenwerken om de elektrische auto’s van Tesla te mogen bouwen. Het is nog niet te zeggen hoe reëel de kans op een Gigafactory in ons land is, maar met Tesla vestigingen in Tilburg en Amsterdam is het niet geheel ondenkbaar.

Een Tesla leasen via ActivLease

Als het aan Tesla ligt, rollen tegen het eind van dit decennium 500.000 elektrische auto’s per jaar uit de fabriek. Via ActivLease kunt u nu al in een elektrische auto van Tesla rijden, tegen slechts 4% bijtelling. Vraag direct een offerte aan voor de Tesla Model S of Model X, of informeer bij onze medewerkers over de verschillende uitvoeringen en leasemogelijkheden.

Bron: Electrek

Tags
Tesla
Relevante artikelen

De beste verborgen Tesla features en hoe ze te vinden

19-10-2018 | Een elektrische auto van Tesla behoort tot de meest geavanceerde auto's die u kunt...

Lees verder

Wordt dit het nieuwe interieur van de Tesla Model S en X?

31-07-2018 | Volgens de geruchten komt Tesla met een geheel nieuw interieur voor de Model S en...

Lees verder

Veelbelovende elektrische auto's voor 2018/2019 [UPDATE]

16-07-2018 | Automobilisten gaan een aantal spannende jaren tegemoet! Dankzij de ontwikkeling v...

Lees verder

Tesla haalt Model 3 productiedoel van 5000 auto's per week

06-07-2018 | De Tesla Model 3 is een van de populairste elektrische auto's ter wereld, maar doo...

Lees verder