ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogTesla bouwt grootste zonnedak ter wereld

Tesla bouwt grootste zonnedak ter wereld

23-01-2017

Tesla bouwt grootste zonnedak ter wereld

De Gigafactory van Tesla in Nevada, Verenigde Staten, krijgt het grootste zonnedak ter wereld. Tesla maakte tijdens een investeerdersevent eerder dit jaar bekend dat het dak een vermogen krijgt van 70 megawatt en daarmee zevenmaal groter zal zijn dan het huidige grootste zonnedak.

Zonnedak

Tesla stelt dat de Gigafactory niet op fossiele brandstof zal draaien maar uitsluitend op duurzame energie. Om dat voor elkaar te krijgen wordt een zonnepark aangelegd en een gigantisch zonnedak op de fabriek gezet. Het zonnedak wordt vele malen groter dan die in Californië en Punjab, India. Laatstgenoemde is met een vermogen van 11.5 megawatt op dit moment nog het grootste ter wereld.

Recycling

Volgens Tesla is het gebruik van duurzame energie niet alleen beter voor het milieu, maar ook veel efficiënter. Het bedrijf gebruikt de restwarmte van productieprocessen om de fabrieksgebouwen te verwarmen. De Gigafactory heeft een systeem waarbij maar liefst 1.5 miljoen liter water gerecycled wordt. Daarmee verspilt de fabriek 80% minder water dan bij normale systemen. Tesla stelde de eigen verwachtingen al bij: in plaats van een productiecapaciteit van 35 gigawattuur aan batterijcellen wil het de productie in 2020 verdrievoudigen.

Tesla Gigafactory

Gigafactory in Nederland

Naast de Gigafactory in Nevada wil Elon Musk, CEO van Tesla, nog minstens één fabriek in Europa laten bouwen. Die zou zomaar in Nederland kunnen komen. Inmiddels doen al vijf regio’s een poging om het project binnen te halen. Naast Lelystad, Rotterdam, Noord-Brabant en Limburg willen een aantal gemeentes in Noord-Nederland samenwerken om de elektrische auto’s van Tesla te mogen bouwen. Het is nog niet te zeggen hoe reëel de kans op een Gigafactory in ons land is, maar met Tesla vestigingen in Tilburg en Amsterdam is het niet geheel ondenkbaar.

Een Tesla leasen via ActivLease

Als het aan Tesla ligt, rollen tegen het eind van dit decennium 500.000 elektrische auto’s per jaar uit de fabriek. Via ActivLease kunt u nu al in een elektrische auto van Tesla rijden, tegen slechts 4% bijtelling. Vraag direct een offerte aan voor de Tesla Model S of Model X, of informeer bij onze medewerkers over de verschillende uitvoeringen en leasemogelijkheden.

Bron: Electrek

Tags
Tesla
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogTesla bouwt grootste zonnedak ter wereld