ActivLease
Onze klanten beoordeelden ons met een:
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogTesla Model Y onthuld: alles wat u moet weten o...

Tesla Model Y onthuld: alles wat u moet weten over de elektrische crossover

15-03-2019

Tesla Model Y onthuld: alles wat u moet weten over de elektrische crossover

Tesla heeft zijn vierde en nieuwste elektrische auto gepresenteerd: de Model Y. Het is zoals verwacht een compacte SUV die iets hoger op zijn wielen staat dan de Model 3. Een logische zet van de elektrische autobouwer, want betaalbare crossovers zijn razend populair en nog niet alom vertegenwoordigd in het elektrische segment. ActivLease heeft voor u alle Tesla Model Y beelden, prijzen, levertijden en meer informatie. Kortom, alles wat u moet weten!

Nederlandse prijzen Tesla Model Y

De Tesla Model Y wordt een relatief betaalbare leaseauto en gaat minimaal 39.000 dollar kosten. Dat is de vanafprijs voor de Standard Range, die in Nederland pas later komt en daarom nog geen prijskaartje heeft. De achterwielaangedreven Long Range is voorlopig de goedkoopste versie die u kunt bestellen met een vanafprijs van 57.000 euro. Vanaf eind 2020 worden in de Verenigde Staten de eerste Tesla Model Y exemplaren geproduceerd. Vanaf begin 2021 maakt hij de oversteek naar Europa.

Tesla Model Y

540 kilometer actieradius

De Tesla Model Y heeft vanwege zijn formaat iets meer luchtweerstand dan de Model 3 en daarom iets minder bereik. Maar met een maximale actieradius van 540 kilometer WLTP is het nog steeds bijzonder riant te noemen. Voorlopig is er geen enkele concurrent die daar aan kan tippen! De andere specificaties zijn net zo indrukwekkend. De Model Y Performance gaat van 0 naar 100 in slechts 3,7 seconden en bereikt een top van 241 km/u. De auto is ook geschikt voor de nieuwste versies van Tesla’s Superchargers, waarmee u ruim 100 kilometer actieradius kunt bijladen in slechts vijf minuten.

Derde zitrij

De Tesla Model Y krijgt niet alleen qua prijs en specificaties dezelfde benadering, ook het interieur lijkt op dat van de Model 3. Tesla kiest opnieuw voor een minimalistische look met een 15 inch touchpad centraal op het dashboard. Een glazen panoramadak is standaard aanwezig en de Model Y is optioneel uitbreidbaar met een derde zitrij, zodat maximaal zeven personen in de auto passen.

Tesla Model Y

Tesla Model Y leasen bij ActivLease vanaf 2021

We moeten nog even op de Tesla Model Y wachten, maar de vooruitzichten zijn veelbelovend. Met zijn nieuwste model legt Tesla de drempel voor betaalbaar elektrisch rijden nóg lager. In 2021 komt de Model Y naar Nederland en ActivLease kan niet wachten om hem te mogen leveren. U kunt momenteel al de Tesla Model 3 bij ons bestellen voor een operational of financial lease. Vraag een vrijblijvende leaseofferte aan, dan maken onze medewerkers een persoonlijke berekening voor u. Wij hebben ook nog enkele Model X en S exemplaren op voorraad waarmee u profiteert van de volledige vier procent bijtelling!

Onze klanten beoordeelden ons met een:
9.5/10
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.