ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Van alle in de EU verkochte auto's is nu 10 procent volledig elektrisch

09-05-2022

Van alle in de EU verkochte auto's is nu 10 procent volledig elektrisch

Elektrisch rijden wordt steeds meer gemeengoed, want de opmars van de volledig elektrische auto gaat gestaag door. In het eerste kwartaal van dit jaar was voor het eerst 10 procent van alle verkochte auto’s in de Europese Unie volledig elektrisch. Dit betekent maar liefst een verdubbeling vergeleken met het aantal verkochte EV’s in het eerste kwartaal van vorig jaar! Bent u al overtuigd? ActivLease heeft nog voorraadmodellen waardoor u snel kunt instappen.

Minder nieuwe auto’s, meer EV’s

De Europese brancheorganisatie van de auto industrie (ECEA) geeft aan dat er in de eerste 3 maanden van dit jaar 2.245.976 nieuwe personenauto’s zijn geregistreerd in de EU. Dit is 12,3 procent minder dan het jaar hiervoor. Het aandeel elektrische auto’s is echter wél gegroeid, naar 224.145. Daarmee is het aantal EV’s met 53,4 procent gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar, terwijl er minder auto's zijn geregisteerd!

Hyundai IONIQ 5 ActivLease

Ook een stijging bij de hybride modellen

Voor het eerst heeft de volledig elektrische auto de plug-in hybride ingehaald. PHEV’s hebben nu een aandeel van 8,9 procent bij alle nieuw geregistreerde auto's. Maar naast volledig elektrische aandrijving wint ook de hybride auto terrein. Ruim een kwart van de auto's heeft inmiddels een elektrische hulpmotor aan boord. Nog 52,8 procent van de geregistreerde auto’s heeft een traditionele verbrandingsmotor.

Zakelijk elektrisch leasen bij ActivLease

In Nederland zijn het afgelopen kwartaal 12.397 elektrische auto’s geregistreerd. Dit is maar liefst 172 procent meer dan een jaar eerder. Dit laat weer zien dan Nederland een van de koplopers in Europa is op het gebied van elektrisch rijden. Ook u kunt snel overstappen naar een elektrische auto. Dankzij voorraadmodellen van bijvoorbeeld de Skoda Enyaq of Kia EV6 van ActivLease ontwijkt u lange levertijden. Op een beperkt aantal modellen kunt u bovendien nog profiteren van 12% bijtelling! Vraag gerust een vrijblijvende leaseofferte bij ons aan!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVan alle in de EU verkochte auto's is nu 10 pro...